Snurk jij of je partner? Dit zijn de beste tips tegen snurken

Lifestyle door Linde

Veel mensen snurken. Van de honderd mannen snurken er zo’n twintig en van de honderd vrouwen snurken er zo’n tien. Dit is vaak geen probleem voor de persoon zelf. Het is wel mogelijk dat je jezelf wakker laat schrikken van je eigen gesnurk. Hoewel het voor jezelf misschien geen probleem is, geldt dit waarschijnlijk niet voor je partner. Voor lichte slapers is naast een snurker in slaap vallen vaak een nachtmerrie.

Lees ook: Een échte dealbreaker op het gebied van daten: alles over ‘the ick’

Producten tegen snurken

Er zijn producten die claimen snurken te verminderen of volledig te stoppen. Neusstrips zijn hier een voorbeeld van. Hoewel het fijn is als je alleen maar een strip op je neus plakt om te stoppen met snurken, is dit niet het geval. Er is volgens KNO-artsen geen bewijs dat deze werken. Snurken komt voornamelijk uit je keel en niet een verstopte neus. Hoe zit het dan met een speciale mond tape, werkt dat wel? Hier is jammer genoeg ook geen bewijs van. Ben je toch benieuwd? Dan probeer je het uit, maar er zitten wel een paar vervelende bijwerkingen aan. Het irriteert misschien je lippen of de huid eromheen, doet pijn om af te halen en verstoort misschien je slaap omdat je moeite hebt met door je neus ademen.

Verander je lifestyle

Wat helpt dan wel? Het antwoord hierop vind je misschien niet heel leuk, maar: verander je lifestyle. Een aantal van de redenen dat je misschien snurkt zijn namelijk: overgewicht, alcohol en roken. Als je wil stoppen met snurken moet je dus afvallen, minder tot geen alcohol drinken en stoppen met roken.

Slaap op je zij

Herken je jezelf niet in deze gewoontes? Misschien slaap je dan op je rug en is dit de reden dat je snurkt. Probeer op je zij of zelfs op je buik te slapen in plaats van op je rug te slapen. Als je dit erg moeilijk vindt, is hier een trucje voor. Naai een tennisbal (of ander klein balletje) in je slaapshirt. Op deze manier lig je niet gemakkelijk op je rug en lig je vanzelf op je zij.

Nog steeds geen oplossing voor jou?

Zit hier geen oplossing voor jou bij? Dan is een bezoekje bij de huisarts een goed idee. Voor je partner duurt het gesnurk dan wat langer dus investeren in een paar goede oordoppen lijkt ons ook een sterk plan.

Lees ook: Je mond dichttapen tijdens het slapen? Dit moet je erover weten