7x dingen om te doen met bakpapier

Lifestyle door Anjali

Je hebt ongetwijfeld wel bakpapier in huis, maar wist je dat je die voor veel meer kan gebruiken dan alleen bakken? Deze dingen kun je er nog meer mee doen.

1. Bakpapier als beschermlaag bij het strijken

Een handige tip wanneer je delicate stoffen aan het strijken bent: gebruik dat handige papier als beschermende laag tussen het strijkijzer en de stof. Door dit toe te passen kun je voorkomen dat de stof, zoals bijvoorbeeld zijde, tegen het strijkijzer aan gaat plakken en zal glansvlekken tegengaan. Zo kun je je kleding alsnog mooi glad krijgen, zonder dat de hitte een probleem wordt.

2. Strijkijzer reinigen

Nu we het toch over strijken hebben: wist je dat je met het papier en een beetje zout heel makkelijk vlekken van je strijkijzer af krijgt? Strooi wat zout op het vel papier en strijk eroverheen. Geen oneffenheden meer!

3. Waterkringen verwijderen

Heb je last van water- koffie- of theekringen op je houten meubels? Je kunt er een vel van het magische papier opleggen en eroverheen strijken. De waterkringen zijn verdwenen voor je het weet!

4. Douche en keukenkraam schoonmaken

Last van opgedroogde waterdruppels op je roestvrijstalen kraan of douche? Prop een vel papier op en poets ermee over de druppels. Hiermee polijst je het RVS zachtjes en leg je een extra beschermend laagje neer, waardoor je kraan weer net als nieuw kan stralen.

5. Kaas bewaren

Bewaar jij je kaas in een bak of in plastic folie? Bewaar de kaas dan van nu af aan in bakpapier om 'm goed vers te houden. De kaas kan op deze manier goed blijven ademen en zal minder snel gaan zweten, iets wat wel snel met plastic gebeurt. Omdat het vocht kwijt kan, zal de kaas zijn smaak langer behouden en minder snel schimmelen.

6. Schade aan kookgerei voorkomen

Leg wat papier tussen kommen en bekers om krassen te voorkomen en plakken tegen te gaan. Ook kun je je metalen kookgerei, zoals messen, beschermen met het papier om roest te voorkomen. Zo kun je alles netjes opbergen en onbeschadigd houden.

7. Houten kookitems beschermen

Het wasachtige laagje van bakpapier helpt bij het ebschermen van houten kookitems, zoals snijplanken, pollepels en servies. Het stoot namelijk water af en voorkomt krassen. Het beste is als je, wanneer je vlees gaat snijden, eerst een paar vellen over de snijplank heenlegt, zodat het vleessap er niet in kan trekken. Hierdoor hoef je minder lang schoon te maken en te desinfecteren.