Recept: zo maak je thuis de lekkerste appeltaart
Als er een taart is die het lekkerst is om te eten tijdens het koude weer, is het wel appeltaart. Deze alltime favorite is altijd een succes. Begin jij al te watertanden? Wij vertellen je hoe je de lekkerste appeltaart thuis maakt.
Zelf appeltaart maken
Hoewel dit op zich geen heel ingewikkelde taart is om te maken, verschilt de één toch flink van de ander. Als je alleen al zoekt op recepten zie je dat er al veel verschillende manieren zijn om hem te maken. Wil jij een taart zoals oma hem bakte? Dit recept blijft toch één van de meeste lekkere varianten en wij vertellen hoe je hem maakt.
Ingrediënten
- 230 gram boter
- 160 gram basterdsuiker
- 3,5 theelepel kaneel
- 300 gram bloem
- 2 eieren
- 100 gram rozijnen
- 8 Jonagold appels
- 4 eetlepels witte suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- Donkere rum
- Poedersuiker
- Zout
Zo maak je de appeltaart
- Pak een springvorm van zo'n 24 centimeter en vet deze in. Bestuif de vorm daarna met bloem.
- Verwarm de oven vast voor op 180 graden.
- Meng de boter samen met de basterdsuiker en een halve theelepel kaneel. Voeg nu ook de bloem en 1 ei toe en meng tot een mooi glad deeg. Laat hierna even 15 minuten rusten in de koelkast.
- Rol 2/3 van het deeg hierna uit en bekleed de springvorm. Verdeel vervolgens het paneermeel en laat zet hem weer in de koelkast om te rusten.
- Wel de rozijnen in een laagje rum.
- Verwijder de schil van de appels en snijd deze vervolgens in partjes om er vervolgens dunne plakjes van de maken.
- Zeef nu de rozijnen en meng deze samen met de stukjes appel, suiker, vanillesuiker en kaneel.
- Haal de springvorm uit de koelkast en schep de vulling erin. Het overige deeg rol je uit en hiermee bedek je de bovenkant mee.
- Klop het overgebleven ei los en bestijk de appeltaart hiermee.
- Bak de appeltaart nu voor 60 minuten in een voorverwarmde oven.
- Laat de appeltaart afkoelen en bestrooi deze met poedersuiker.
Eetsmakelijk!