Dé truc voor minder voedselverspilling
Wist je dat we gemiddeld per persoon zo'n 47 kilo voedsel per jaar weggooien? Dan kan anders, wij vertellen je hoe.
Gebruik mij eerst-bak
Voedselblogger Denise Bustard bedacht de 'gebruik mij eerst'-bak. Dat is een bak waar je je producten legt als ze bijna de houdbaarheidsdatum naderen. Ze raad aan de bak in de koelkast te leggen: zo kun je bepalen welke groenten en fruit het eerste opmoeten. Eten weggooien is niet alleen slecht voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Je geeft minder geld uit wanneer je een weekplanning maakt. Daarom kun je in plaats van de hele koelkast door te spitten, de 'gebruik mij eerst'-bak gebruiken. Als je dan op zoek bent naar ingredienten om in de soep, een salade, of een roerbakgerecht te gebruiken, kun je eerst in deze bak kijken. Of gewoon wanneer je trek hebt in een snack.
Grote, transparante bak
Aangeraden wordt dat de 'gebruik mij eerst'-bak een transparante bak is: zo kun je precies vanuit elke kant zien welke producten erin zitten. Ook is de grootte van zo'n bak belangrijk: er moeten ook grote, lange producten in kunnen, zoals komkommer en sla. Kijk dus goed naar de afmetingen van je koelkast en zorg dat de bak genoeg ruimte bevat.