Met deze crème brulée martini wordt het dessert een feestje
Ben jij gek op een heerlijke crème brulée als dessert? Dat snappen wij helemaal, want dit Spaanse dessert is namelijk echt hemels. Toch kan een cocktail als dessert ook heel lekker zijn en laten wij daar nou iets op gevonden hebben. Deze crème brulée martini wil je namelijk direct maken!
Crème brulée martini
De martini is natuurlijk een zeer populaire cocktail. Je hebt hem dan ook in verschillende varianten. Denk aan de pornstar martini of de espresso martini. Deze zijn ook perfect om een avond lang tafelen af te sluiten. En vanaf nu komt daar nog een heerlijke variant bij: de crème brulée martini. Dit is de perfecte combinatie tussen een dessert en een cocktail.
Ingrediënten
- 30 ml wodka
- 20 ml Grand Marnier
- 30 ml slagroom
- 1/2 theelepel advocaat
- 10 ml crème brulée monin siroop
- IJs
- Rietsuiker
- Sinaasappel
Zo maak je de crème brulée martini
- Snijd de sinaasappel in tweeën en smeer hiermee de rand van het glas in. Vervolgens doop je deze in de rietsuiker zodat je een suikerrandje krijgt.
- Vul een shaker met ijs en voeg hier de wodka, Grand Marnier, crème brulée siroop en de slagroom aan toe.
- Voeg hierna de advocaat toe en shake nu voor zo'n 20 seconden hevig met de shaker. Schenk de cocktail hierna uit in een martiniglas.
- Garneer de cocktail nu met sinaasappel.