OMG: we eten allemaal fruitvliegjes (maar het is minder vies dan het lijkt)
Fruitvliegjes: we hebben er eigenlijk maar weinig goeds over te zeggen. Deze kleine beestjes zijn mega irritant en als er ook maar één zonnestraal schijnt, zitten er al gelijk miljoenen vliegjes op je eten. Maar hoeveel je ze ook probeert tegen te gaan, they will always stay - en feit is: we eten de fruitvliegjes zelf ook op...
Fruitvliegjes eten
Het is geen grap, we eten allemaal massaal fruitvliegjes. Niet bewust natuurlijk (althans, voor de meesten van ons), maar het gebeurt wel. En eigenlijk is dat een stuk minder erg en vies dan je denkt. Het onbewust binnenkrijgen van fruitvliegjes maakt voor ons lichaam namelijk niet zoveel uit.
Dat komt omdat fruitvliegjes in realiteit heel schoon zijn. In tegenstelling tot dikke bromvliegen natuurlijk, want die parkeren zichzelf anywhere, komen daarna vrolijk op ons eten zitten om vervolgens bij de drol van je hond te koekeloeren. Fruitvliegjes daarentegen zijn heel anders - en dat is een goed ding, want we krijgen ze vaker binnen dan je denkt. *sigh of relief*
Jus d'orange
Hoe dan vraag je je af? Een voorbeeld van het massaal binnenkrijgen van fruitvliegjes, is via pakken jus d'orange. Marcel Dicke van de universiteit van Wageningen vertelde aan RTL Nieuws dat deze vliegjes daar heel veel in zitten. Of nou ja, hun eitjes vooral. "Daar zit een limiet aan: fabrikanten moeten controleren of er niet te veel eitjes in het vruchtvlees zitten. Maar we weten ook: vruchtvlees is uiterst gezond, je krijgt er extra eiwit mee binnen', aldus Dicke.
Fruit bewaren
Bovenstaande betekent natuurlijk niet dat je voor altijd jus d'orange uit je leven moet bannen, want eerlijk: je ontkomt er niet aan. Fruitvliegjes zullen er altijd zijn en perongeluk vliegjes eten doe je toch al. Om een heuse fruitvliegenplaag toch een beetje te voorkomen wat betreft losliggend fruit, kun je fruitstukken het best in de koelkast bewaren. Daar komen de vliegjes minder snel en heb je toch nog een vliegloze kiwi of banaan.