Naast love languages zijn er ook sleep languages, dit zijn ze en dit betekenen ze
We kennen allemaal wel de vijf love languages, bijvoorbeeld physical touch, gift giving en quality time. Maar wist je dat er ook sleep languages bestaan die beïnvloeden hoe jij slaapt? We bespreken ze alle vijf zodat jij kunt achterhalen wat voor soort slaper jij bent!
Lees ook: Stagiaire Mozhda maakt een slaapverlamming mee en legt uit: zó voelt dat
Sleep language #1: De piekerende slaper
Als jij een piekerende slaper bent, dan draait jouw brein overuren als jij in bed ligt. Zodra jij onder de dekens kruipt kun je niet stoppen met over van alles en nog wat nadenken. Je denkt na over de dingen die je morgen moet doen, alle beschamende dingen die je ooit hebt gedaan en alle dingen waar je ooit spijt van hebt gehad. Relaxen voordat je gaat slapen zit er voor jou niet in. Deze slapers worden ook vaak midden in de nacht wakker door hun anxiety.
Sleep language #2: Doornroosje
Sommige mensen vallen direct in slaap zodra ze in contact komen met hun bed, dit zijn de Doornroosjes. Maar deze mensen slapen niet alleen goed in hun bed, deze mensen kunnen overal slapen. In de bus, in de auto, in een vliegtuig, Doornroosjes kunnen overal tot rust komen en een uitstapje maken naar dromenland. Deze slapers zijn ook erg trots op deze skill. Doornroosjes zijn ook erg goed in het doen van dutjes.
Sleep language #3: De routine perfectionist
Voor deze perfectionisten is een gedetailleerde avondroutine een must. Ze beginnen vroeg met het doen van hun huidverzorgingsroutine, het poetsen van hun tanden en het klaarleggen van hun outfit voor de volgende dag. Het perfect uitvoeren van deze routine zorgt ervoor dat deze slapers makkelijker in slaap komen. Doen ze dit niet, dan houdt het ze de hele nacht wakker. Deze mensen doen te veel hun best om goed te kunnen slapen. De ergste nachtmerrie van een routine perfectionist is een logeerpartijtje.
Sleep language #4: De oververhitte slaper
Heb jij het altijd warm als je slaapt en word je 's ochtends vaak bezweet wakker? Dan ben je een oververhitte slaper. Deze mensen slapen het liefst in een ruimte waar het net niet vriest. Jullie houden niet van dikke dekens en slapen ook graag met een raampje open. Daarnaast dragen jullie ook nooit een pyjama. Als deze slapers midden in de nacht wakker worden, dan komt dit meestal doordat ze het veel te heet hebben. Met een partner slapen is voor deze slaper een obstakel, want van het idee van knuffelen alleen al krijgen jullie het warm.
Sleep language #5: De lichte slaper
Tot slot is er de lichte slaper. Deze slapers worden vaak moe wakker in de ochtend omdat ze erg licht slapen. Lichte slapers worden makkelijk wakker in de nacht door geluiden of beweging. Deze mensen komen vaak niet in een diepe slaap waardoor hun lichaam niet goed kan opladen. Deze sleep language kan de veroorzaakt worden door eventuele slaapproblemen zoals slaapwandelen of praten in je slaap. Maar het kan komen doordat je je nachtrust niet genoeg prioriteit geeft. Deze slapers vallen regelmatig in slaap voor de televisie of met hun telefoon in hun hand.