Zo maak je je telefoon weer helemaal schoon
Mensen met smetvrees willen dit liever niet horen, maar helaas is het wel echt waar. Je smartphone is blijkbaar één van de dingen, waar de meeste bacteriën op zitten. Ew! Het klinkt logisch, want tegenwoordig neem je je telefoon overal mee naartoe. Gelukkig kun je alles schoonmaken en kan zelfs je smartphone weer bacterievrij worden.
Lees ook: Dit doe je tegen een telefoon pink
Telefoon schoonmaken: zo doe je dat
Grote kans dat je het een hele tijd niet hebt gedaan of misschien zelfs nooit. Je telefoon schoonmaken is namelijk niet iets, wat je even snel doet. Ten minste niet als je je telefoon helemaal schoon wil hebben. En waarschijnlijk wil je dat wel, zodra je hoort hoeveel bacteriën rondlopen op dat apparaat. Gemiddeld zitten er blijkbaar 2000 tot 4000 bacteriën op elke vierkante centimeter van jouw telefoon. Wát? Dit zijn dan vooral huidbacteriën, afkomstig van je oor, wang of vinger en bacteriën die uit je mond of luchtwegen komen. Al kunnen er ook poepbacteriën opkomen, wanneer mensen hun telefoon meenemen naar de wc. Als je je handen niet goed wast na het wc-gebruik, komen ze natuurlijk zo op je smartphone. Bah!
Maar no worries, de bacteriën kunnen ook weer verdwijnen van je telefoon. Voor de beste resultaten kun je het beste je smartphone twee keer per week schoonmaken. Dit is wat je moet doen:
1. Hoesje schoonmaken
Allereerst is het belangrijk dat je je telefoon uitzet. Haal de telefoon vervolgens uit je telefoonhoesje, zodat je eerst je hoesje kan schoonmaken. Gebruik hiervoor een pluisvrije, schone en zachte doek. Maak het doekje daarna een beetje nat met warm water. That's it! Gebruik geen chemische schoonmaakmiddelen zoals ruitenreiniger, huishoudelijke schoonmaakproducten of schuurmiddelen.
2. Nieuwe screenprotector
De meeste mensen hebben ook een screenprotector op hun telefoon. De kans dat je telefoon een keer valt is redelijk groot en bij sommige personen groter dan anderen. Een extra laagje over je telefoonscherm kan dus geen kwaad. Wanneer je je telefoon gaat schoonmaken, moet je dan ook je screenprotector meenemen in de schoonmaak. In principe kun je deze gewoon op dezelfde manier schoonmaken als het telefoonhoesje. Alleen als je een screenprotector vol krassen hebt, kun je deze beter vervangen. In de krassen kan namelijk ook vuil zitten.
3. Gebruik microvezeldoekjes en desinfecterende doekjes
Als je dan eindelijk je telefoon gaat schoonmaken, gebruik dan alleen microvezeldoekjes of desinfecterende doekjes. Voor het scherm kun je het microvezeldoekje gebruiken. Maak je doekje een beetje vochtig en spuit er ook een speciale reinigingsspray voor de telefoon op. Dan krijg je gegarandeerd een blinkend telefoonscherm! Voor de achterkant van je telefoon gebruik je vervolgens de desinfecterende doekjes. Pas trouwens op met desinfecterende handgel of alcoholische doekjes. Dat zijn schadelijke producten voor je smartphone.
4. Vergeet de oplader- en/of koptelefoonaansluiting niet!
Wanneer je lekker je telefoon aan het schoonmaken bent, moet je vervolgens niet de oplader- en/of koptelefoonaansluiting vergeten. Grote kans dat je deze namelijk wél vergeet. Dat terwijl hier hartstikke veel stofjes en kruimels verstopt zitten. Maak de gaatjes schoon door een paar keer hard te blazen in de gaten. Bang dat dit niet schoon genoeg is? Maak dan een kleine stoffer voor je telefoon. Buig hiervoor een paperclip recht en rol om het uiteinde een paar laagjes plakband. Zorg dat de plakkant aan de buitenkant zit. Ga hier nu voorzichtig mee het gaatje in. Doe wel echt zorgzaam. Je wil liever niets beschadigen!
5. Telefoon bacterievrij met UV-licht
Tot slot kun je je telefoon echt bacterievrij maken met UV-licht. Hiervoor heb je wel speciale UV-lampen nodig. Tegenwoordig hebben ze wel een soort kleine zonnebank, dat speciaal bedoeld is voor desinfectie van je telefoon. Wanneer je telefoon hierin ligt, worden de bacteriën gedood door een speciale straling.