Dit doe je tegen een telefoon pink
De smartphone zorgt voor een heleboel leuke voordelen, maar helaas ook voor nieuwe problemen en kwaaltjes. Zo is de kans groot dat veel mensen last hebben van een telefoon pink. Wacht, wat? No worries, het is niet enorm schadelijk voor je lichaam en gelukkig kun je ook iets doen tegen de smartphone pink.
Lees ook: Dit gebeurt er met je smartphone als het vriest
Wat is een telefoon pink?
Wanneer je over straat loopt, zie je waarschijnlijk 9 van de 10 keer iemand met een telefoon in de hand. We zijn bijna allemaal verknocht aan onze smartphone en scrollen uren door diverse feeds op social media. Dit zorgt niet alleen voor een nieuwe verslaving, maar ook voor kwaaltjes aan je lichaam. Kijk maar eens goed naar je pink. Zie je een deukje in je pink? Dan gebruik jij je smartphone misschien toch iets te vaak en houd je de telefoon ook niet goed vast.
my finger so bent from my phone😫💀💀💀 pic.twitter.com/jB6d0XMzU3
— j moneyyy💎 (@jmonneeeyyy) January 19, 2016
Tips om een telefoon pink te voorkomen
No worries, je smartphone beschadigt je pink niet voor altijd. Het deukje in je pink ontstaat, wanneer je je telefoon een tijdje op je pink laat rusten. Maar dit deukje kan gelukkig ook weer verdwijnen. Het ligt eraan hoe je omgaat met je smartphone.
1. Pauzes nemen van de smartphone
Allereerst is het sowieso slim om genoeg pauzes te nemen van de smartphone. Niet alleen geeft het je pink rust, maar ook je ogen die de hele tijd naar het blauwe licht staren. Je hoeft echt niet altijd binnen no time te reageren op appjes of reacties. En de likes op je foto heb je over een half uur ook nog steeds. Zorg dat je gedurende de pauze even goed je vingers en polsen strekt en beweegt.
2. Let op hoe je je telefoon vasthoudt
Als je vervolgens weer op je telefoon zit, let dan op hoe je de telefoon vasthoudt. Vaak houden mensen de smartphone met één hand vast, maar eigenlijk kun je beter twee handen gebruiken. Als je continu je duim moet strekken over het scherm, kun je een peesontsteking krijgen en zelfs een triggervinger. Dan kun je straks je duim misschien helemaal niet meer buigen of strekken. Wanneer je twee handen gebruikt, strek je je duim minder vaak. Je gebruikt ze nu namelijk allebei. Daarnaast leunt je telefoon zo niet op je pink en geef je je polsen ook meer rust.
Let trouwens op als je veel belt met de smartphone. Zorg dat je je arm tijdens het bellen genoeg beweegt, dus wissel regelmatig af van hand. Anders komt er te veel druk op één van je ellebogen.
3. Geef prioriteit aan comfort en de juiste houding
Als je het lastig vindt om je telefoon met twee handen vast te houden, kun je ook hulpmiddelen gebruiken. Zo zie je waarschijnlijk regelmatig smartphones met een soort handvat aan de achterkant. Dit heet een PopSocket en zorgt dat je je telefoon beter vasthoudt. Daarnaast pak je je smartphone zo veel makkelijker op. Soms kun je de PopSocket trouwens ook gebruiken als standaard, waardoor je telefoon overeind blijft staan. Handig als je je favoriete serie binget in de trein!
4. Trek op tijd aan de bel bij huisarts
De telefoon pink is dus niet enorm schadelijk voor je handen. Al komt het heus weleens voor, dat iemand toch nog steeds last heeft van gevoelloosheid of tintelingen in zijn/haar hand en vingers. Misschien dat je zenuwen dan toch iets meer zijn aangetast. Als dit het geval is, bel dan zo snel mogelijk de huisarts om erger te voorkomen.
Lees ook: Komen klaptelefoontjes terug? Dit is hoe ze tegenwoordig van pas komen