Met dit recept maak je heerlijke Licor 43 bonbons
Als er een gouden combinatie bestaat dan is het wel chocolade met likeur. Licor 43 is bij veel mensen favoriet en dat is niet zo gek.
Dit drankje is namelijk heel toegankelijk en lekker. En wist je dat je dit ook als ingrediënt kunt gebruiken voor heerlijke bonbons? Wij hebben het recept.
Licor 43 bonbons
Voor bonbons met een likeurtje kan je ons altijd wakker maken. Deze bonbons zijn we dan ook meteen gaan maken. Je kan deze heerlijke chocolaatjes natuurlijk ook in de winkel halen, maar als je echt goede bonbons wil betaal je daar een aardig prijsje voor. Dat terwijl je ze ook gewoon zelf kunt maken. Dus hup, die keuken in.
Ingrediënten
- 220 gram speculaas
- 4 eetlepels Licor 43
- 100 gram monchou
- 50 gram pure chocolade
- 50 gram melkchocolade
- 50 gram witte chocolade
- 2 eetlepels amandelschaafsel
Zo maak je de Licor 43 bonbons
- Verkruimel de speculaas en meng deze in een kom met de monchou en de likeur. Kneed het mengsel vervolgens tot een bal en maak er 25 kleine balletjes van. Laat zo’n 2 uur opstijven in de koelkast.
- Verkruimel het amandelschaafsel.
- Smelt alle chocolade apart au bain-maire. Haal de balletjes één voor één door een van de pannetjes gesmolten chocolade en leg deze vervolgens op een stuk bakpapier. Herhaal dit tot alle balletjes op zijn en bestrooi ze met amandelschaafsel.
- Zet de bonbons nu voor nog zo’n 2 uur in de koelkast.
Enjoy!