Cocktail time: frozen kersenmojito
De Mojito is een echte klassieker wanneer het aankomt op cocktails. Het drankje is van origine Cubaans en het smaakt lekker fris door de combinatie van zoet en citrus. Er bestaan veel varianten op de originele mojito en wij hebben een heerlijk recept gevonden: de frozen kersenmojito. Bel je vriendinnen en zet de blender klaar!
Frozen Kersenmojito
De originele Mojito kent veel varianten. De ingrediënten blijven vaak hetzelfde als voor het originele recept, plus een toevoeging van vers fruit zoals aardbeien, watermeloen of ananas. Deze bevroren versie is net een beetje anders en is nog makkelijker te maken omdat je alles mixt in een blender.
Ingrediënten voor 6 glazen
- 500 gram diepvries kersen, pitloos
- Crushed ice
- 115 gram verse munt
- 235 milliliter witte rum
- Limoensiroop (recept volgt)
- Limoenpartjes en verse kersen, voor garnering
Bereidingswijze
- Mix de bevroren kersen, crushed ice, munt, rum en limoensiroop in een blender tot een gladde substantie.
- Giet het mengsel in gekoelde glazen en top af met crushed ice. Garneer de cocktails met limoenpartjes en kersen.
Limoensiroop zelf maken
- 235 milliliter water
- 150 gram suiker
- 3 limoenen, geperst en geraspt
Meng in een kleine steelpan de suiker, het water, het limoensap en de limoenschil op middelhoog vuur. Breng het aan de kook, zet het vuur lager en laat het mengsel ongeveer 5 minuten sudderen. Roer af en toe tot de suiker helemaal is opgelost. Laat het siroop afkoelen tot kamertemperatuur voordat je het gebruikt. Bewaar het in een afgesloten bak in de koelkast als je het van tevoren maakt.