Recept voor de lekkerste cheesecake met witte chocolade crumbles
Yum! Heb je voor het weekend geen inspiratie en wil je een speciaal dessert maken? Wij hebben een recept gevonden voor de lekkerste cheesecake met witte chocolade crumbles! Deze mousse moet je proeven.
Cheesecake mousse met witte chocolade
Wat heb je nodig?
- 250 gram roomkaas
- Een halve eetlepel suiker
- 165 gram witte chocolade
- 165 milliliter yoghurt
- 250 milliliter slagroom
- Verse frambozen of blauwe bessen voor de topping
Stap voor stap
Stap 1: Sla de slagroom op en zet deze apart in een kom.
Stap 2: Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie.
Stap 3: Klop de roomkaas met de suiker los met een mixer.
Stap 4: Voeg beetje bij beetje de chocolade toe en meng deze met elkaar.
Stap 5: Voeg de yoghurt toe en meng het geheel.
Stap 6: Voeg als laatste de slagroom toe en maak er een mooi, glad mengsel van.
Stap 7: Doe de mousse in een spuitzak en vul de glazen.
Voor decoratie:
Bewaar wat chocolade en maak hier kleine crumbles van. Deze kun je boven op de mousse doen samen met wat verse frambozen. Genieten!