Valentijnsdag recept: van deze Pasta alla Vodka slaat jullie hoofd op hol!
Je kunt natuurlijk uiteten gaan op Valentijnsdag, maar het is veel origineler om zelf te kokkerellen. Ben je niet zo’n pro in de keuken? Ga dan voor een simpele, maar bijzondere pasta! Met deze Pasta alla Vodka verover jij zeker het hart van jouw amore.
Lees ook: Deze last minute Valentijnsdag cadeaus kun je zelf maken
Dit heb je nodig
De bijzondere Pasta alla Vodka van Delish is extra lekker door de tomatenpuree. Dit zorgt namelijk voor een zachtere, meer creamy saus. Yum! Loopt het water je al in de mond?
- 15 gram boter
- 1 sjalot
- 2 teentjes knoflook
- 120 ml tomatenpuree
- 1/2 theelepels rode pepervlokken
- 20 ml wodka
- 500 gram penne (of rigatoni) pasta
- (Keuken)zout
- 120 ml slagroom (36% tot 40% vet)
- 120 gram geraspte Parmezaanse kaas
Voor het serveren
- Extra geraspte Parmezaanse kaas
- Basilicumblaadjes
Zo maak je een Pasta alla Vodka
- Zorg allereerst dat de sjalot en knoflook fijngesneden zijn. Laat vervolgens de boter smelten in een grote koekenpan op matig vuur. Voeg hier de sjalot en knoflook aan toe en bak dit zo’n 4 tot 5 minuten mee. Vergeet niet regelmatig te roeren! Zorg dat de sjalotten en knoflook zacht zijn.
- Voeg nu de tomatenpuree en rode pepervlokken toe in de pan. Kook dit zo’n vijf minuten mee en blijf roeren. De sjalotten en knoflook moeten volledig bedekt zijn onder de tomatenpuree.
- Tijd voor de wodka! Giet de wodka in de pan en meng alles goed door elkaar. Schraap de eventuele bruine stukjes van de bodem van de pan. Zet daarna het vuur uit en de pan even opzij.
- Kook nu je pasta al dente in een grote pan met gezouten water. Zorg dat je 480 ml pastawater apart houdt, voordat je de pasta afgiet.
- Nadat het afgieten van de pasta, zet je de tomatensaus terug op matig vuur. Voeg hier een kwart van het pastawater aan toe en roer het er goed doorheen. Roer daarna de helft van de Parmezaanse kaas erdoorheen. Zet vervolgens het vuur uit.
- Roer nu de gekookte pasta door je saus. Gooi hier de rest van de Parmezaanse kaas bij. Lijkt de tomatensaus wat droog? Voeg dan ook meer pastawater toe (ongeveer een eetlepel per keer). Breng het geheel eventueel op smaak met zout.
- Serveer je Pasta alla Vodka met wat Parmezaanse kaas en basilicumblaadjes. Buon appetito!
@scheckeats enjoy!! #spicyrigatoni #vodkasauce #pennevodka #pastavodka #carbone #pasta #italian ♬ Playdate - OnePunchMatt