Bananenbrood zat? Deze bananenmuffins met pindakaas wil je wél proeven
We snappen het als je inmiddels geen bananenbrood meer kan zien. Tijdens de lockdown was dit hét baksel waarmee iedereen losging in de keuken. Heb je zin om met bananen te experimenteren? Vergeet bananenbrood, maar ga voor bananenmuffins! O ja, helaas pindakaas als je geen fan bent van dat pindamengsel.
Lees ook: Bananen zijn slecht voor de lijn: waar of niet?
Dit heb je nodig
De bananenmuffins van Marit zijn volgens haar lekker én gezond. Dat is altijd fijn om te horen! Met dit recept kun je zeker 10 muffins bakken.
- 100 gram pindakaas
- 3 rijpe bananen
- 2 eieren
- 50 gram pure chocolade (75% of meer)
- 110 gram havermeel
- 2 eieren
- Scheutje honing
- 1/2 tl zout
- 1 tl bakpoeder
- 2 tl vanilla extract
- (Papieren) muffinvormpjes
- Evt. blender
Zo maak je bananenmuffins met pindakaas
- Verwarm eerst de oven voor op 220 graden. Wanneer je geen papieren muffinvormpjes gebruikt, kun je vervolgens alvast de vorm invetten.
- Pureer nu de bananen en mix het daarna met de pindakaas, honing, eieren en vanille. Heb je een blender? Gooi dan gewoon alle ingrediënten erin en shake it off!
- Pak nu een andere mengkom en mix hier de havermeel, bakpoeder en zout in. Voeg dit mengsel vervolgens aan het natte bananenbeslag. Roer hier als laatste de pure chocolade doorheen.
- Hoppa, beslag klaar, bakken maar! Oké, bijna dan. Giet het beslag in de muffinvormpjes, waarbij je zorgt dat ze ongeveer voor 3/4e deel vol zijn.
- Bak de muffins nu vijf minuten op 220 graden. Blijf erbij staan! Daarna zet je namelijk de temperatuur omlaag naar 175 graden. Bak ze vervolgens nog 15 tot 20 minuten.
- Muffins klaar? Waarschijnlijk wel, maar check ze altijd even met een satéprikker. Prik daarmee in de muffin om te zien of het gaar is. Is het nog erg vloeibaar? Stop ze dan iets langer in de oven. Eet smakelijk!
Lees ook: Die irritante draadjes van een banaan? Hier zijn ze goed voor