Deze smeltende sneeuwpop koekjes zijn om op te eten!
Het is bijna winter en de temperaturen dalen in no time. Voor je het weet zien we weer sneeuwpoppen in de straat. Tot die tijd kun je deze overheerlijke sneeuwpop-koekjes maken! Sneeuwpoppen waar je zelf van smelt, zo cute.
Lees ook: Deze warme chocolademelk met wijn heb jij deze winter nodig!
Dit heb je nodig
Voor de koek:
- 120 gram roomboter
- 50 gram kristalsuiker
- 1 theelepel geraspte citroen
- 175 gram bloem
- 1 eetlepel water
- Mengkom
- Uitdrukvorm 8 cm
Voor de gesmolten sneeuw:
- 300 gram poedersuiker
- +/- 40 ml water
- Zilveren parels (bakversiering)
Voor de sneeuwpop:
- 18 witte marshmallows
- Gesmolten donkere chocola
- Hittebestendige kom
- 10 gram roomboter
- 10 gram poedersuiker
- Oranje voedselkleurstof
- 2 kleine spuitzakken
Zo maak je sneeuwpop koekjes
- Verwarm allereerst je oven zo’n 10 tot 15 minuten voor op 180 graden.
- Leg daarna alvast bakpapier op twee bakplaten en leg deze opzij.
- Tijd voor de koek! Mix in een mengkom de roomboter met kristalsuiker tot een gladde massa met een bleke kleur.
- Voeg dan de geraspte citroen en mix dit er doorheen.
- Daarna komt de bloem erbij. Meng dit met de rest. Als het deeg een beetje droog is, voeg dan water toe om te binden.
- Zorg dat je nu je werkvlak met bloem hebt bestoven. Rol vervolgens het koekjesdeeg op dit werkvlak uit tot het 1 cm dik is. Haal met de uitdrukvorm 18 koekjes uit het deeg en leg je koekjes op de bakplaten. Als je niet uitkomt met je deeg, rol dan nog wat restjes uit.
- Plaats de bakplaten in de voorverwarmde oven en bak ze 20 tot 25 minuten af. Zorg dat de koekjes licht goudbruin zijn. Haal ze daarna uit de oven en laat ze afkoelen!
- Voor de sneeuwpopneus heb je icing nodig. Dat is hard, dun glazuur. Hiervoor meng je de poedersuiker met water. Meng dit goed door en check continu of het glazuur smeuïg is. Als het te droog is, voeg je wat meer water toe. Heb je te veel water toegevoegd? Dan kun je er nog wat poedersuiker bij doen, totdat het goed smeuïg is.
- Nu je het glazuur hebt, kunnen we de sneeuwpopneus maken. Klop de roomboter, het glazuur en de oranje kleurstof in een mengkom tot een gladde botercrème. Doe dit vervolgens in een kleine spuitzak.
- Smelt nu de chocolade au bain-marie. Hoe werkt dat? Leg de chocolade in een hittebestendige kom en zet deze op een pan met lichtjes kokend water. De onderkant van de kom mag het water niet raken! Ook mogen geen waterdruppels of stoom in de kom terechtkomen. Laat de chocolade nu zachtjes smelten en vergeet niet geregeld om te roeren.
- Heb je de gesmolten chocolade klaar? Doe dit ook in een kleine spuitzak. Hiermee spuit je de ogen en mond op de marshmallows. Houd wel wat chocolade over voor de sneeuwpoparmen. Met de oranje botercrème spuit je het sneeuwpopneusje. Als dit allemaal gedaan is, zet je het even apart om op te stijven.
- Voor de gesmolten sneeuw meng je de poedersuiker in een kom met water. Meng dit tot mooi, glad glazuur. Voeg eventueel wat poedersuiker toe, als het nog erg dun is.
- Schep vervolgens de witte glazuur over de afgekoelde koekjes. Voeg hier per koekje drie zilveren parels toe. Dit zijn de knopen van je sneeuwpop!
- Zorg dat het glazuur nog nat is, wanneer je de marshmallowhoofdjes erop zet. Spuit tot slot de chocoladearmen van je sneeuwpoppen. Laat het nog even opstijven, voordat je ze serveert. Enjoy!
Lees ook: Deze heerlijke vegan gingerbread koekjes moet je proberen