Herfstig recept: deze kaneelcake wil je proberen
Nu het koude en natte weer er weer aankomt, heb je wellicht meer tijd (én zin) om in de keuken te staan. Wat dacht je van een heerlijk herfstig recept, zoals deze smeuïge kaneelcake mét kandijsuiker. Delicious!
Lees ook: 5 x De lekkerste carpaccio salade recepten
Dit heb je nodig voor een kaneelcake
- 200 g bloem
- 200 g zachte roomboter
- 150 gr lichtbruine of donkerbruine basterdsuiker
- 50 g kandijsuiker/suikerparels
- 4 eieren
- 2 tl kaneel
- 1 tl bakpoeder
- Poedersuiker
- Zout
Zo maak je een kaneelcake
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Mix met een elektrische mixer de basterdsuiker, zachte boter en een snufje zout in een kom.
- Voeg één voor één de eieren toe. Een nieuw ei mag pas worden toegevoegd als de vorige goed is opgenomen.
- Goed gemixt? Voeg de bloem, kaneel en bakpoeder erbij. Als laatste voeg je de kandijsuiker toe.
- Meng dit kort door elkaar.
- Vet een cakevorm in met boter waarna je het cakebeslag erin schept.
- Bak de kaneelcake voor ongeveer zestig minuten in de oven (hetelucht stand).
- Als de bovenkant van de cake te bruin wordt, dek je bovenkant af met aluminiumfolie.
- Laat de cake afkoelen en serveer met poedersuiker. Eetsmakelijk!
Lees ook: 8 manieren om jouw havermout-ontbijtje op te pimpen
Beeld: iStock | Bron: lekkerensimpel