Een hemels dessert: Baileys tiramisu

Eten door Chloe

Dessertjes zijn er om van te genieten en dus ook het perfecte moment om er een glaasje Baileys bij te drinken. Maar wat nou als we dit eens konden combineren? Deze Tiramisu met Baileys is precies waar we zin in hebben na een lekker diner.

baileys tiramisuLees ook: Smullen maar! Zo maak je Pornstar Martini cupcakes

 

Baileys tiramisu

Niets gaat boven een huisgemaakte tiramisu. Dit feestelijke dessert is al lekker van zichzelf, maar met Baileys wordt het natuurlijk alleen maar beter. En moeilijk is het niet. Lees nu snel hoe jij je Baileys tiramisu zelf maakt.

Dit heb je nodig

  • 200 ml espresso
  • 250 ml Baileys
  • 250 ml slagroom
  • 350 gram lange vingers
  • 500 gram mascarpone
  • 70 gram gepasteuriseerd eiwit
  • 100 gram suiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • cacaopoeder
  • een spuitzak

Zo maak je de Baileys tiramisu

  1. Pak een kom en meng hierin de Baileys en de espresso.
  2. Klop de slagroom stijf met de suiker.
  3. Gebruik een vetvrije kom om de eiwitten stijf te kloppen en zorg dat er stevige pieken ontstaan. Hierna spatel je het rustig door de slagroom. Roer nu ook de mascarpone los met het vanille extract. Als je dit hebt gedaan dan meng je alles door elkaar.
  4. Pak de lange vingers en dip deze in de Baileys met espresso. Laat ze er lang genoeg inzitten zodat ze vocht hebben opgezogen. Verdeel de lange vingers nu over een glazen schaal en schep hier een derde van het mascarpone mengsel overheen. Strijk dit glad en herhaal deze stappen zodat er nog een laag van de lange vingers en het mascarpone mengsel ontstaat. Leg hier vervolgens nog één laag lange vingers overheen en maak nu met een spuitzak toefjes van het overgebleven mascarpone mengsel.
  5. Bestrooi de tiramisu nu met cacaopoeder. Nu is het alleen nog maar afwachten. Dek de tiramisu af en laat hem minimaal 4 uur in de koelkast opstijven.

Lees ook: Dat wordt genieten met deze Ben & Jerry’s milkshake