BBQ-tip: S'mores met aardbei en chocolade
Hoewel barbecueën uit ongeveer uit 80 procent vlees en 20 procent brood bestaat, kun je altijd plek overhouden voor een toetje. Even een opfrisser na al dat zoute eten.
Lees ook: Zo maak je eigen Magnum ijsjes
Lekker toetje
Ooit een chocoladefondue geprobeerd in combinatie met aardbeien? Goddelijk, toch? S’mores met aardbei en chocolade schijnt dus ook een heerlijk toetje te zijn. Het is vooral bekend bij de Amerikanen en Canadezen. En natuurlijk is het een verrukkelijke summer edition: het valt niet zwaar op de maag.
Voor dit lekkere toetje heb je een barbecue, melkchocolade, verse aardbeien, een pak biscuit of koek naar keuze en marshmallows nodig. Daarbij heb je een gietijzeren pan of aluminium grillschaal nodig.
Zo maak je S’mores met aardbei en chocolade
- Zet je BBQ aan (als-ie niet al aanstond) en breek de chocolade in 10 tot 12 stukjes.
- Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd het doormidden.
- Verdeel de marshmallows over een gietijzeren pan, of doe ze in een aluminium grillschaal.
- Leg de chocolade ertussen.
- Bak 3 á 4 minuutjes met de deksel erop, op de barbecue tot de marshmallows lichtbruin kleuren en zacht worden.
Vervolgens verdeel je de aardbeien over de marshmallows en steek je de biscuits erin. Smullen maar!