4 x barbecue salades die je gasten wél gaan eten
Je hebt een heerlijke salade gemaakt, maar uiteindelijk wordt er (bijna) niets van gegeten. Herken je dat? Niet voor lang meer, want van deze onderstaande salades wil iedereen een hapje van proeven. Eetsmakelijk!
Lees ook: Het wordt weer warmer: tijd voor heerlijk zelfgemaakte Radler sorbetijs
1. Tomatensalade met komkommer en feta
Ingrediënten
- 250 gram cherry tomaten
- 75 gram feta
- 2/3 komkommer
- 1 rode ui
- 2 eetlepels rodewijnazijn of tomaat-basilicumazijn
- Handje verse basilicum
- Zout
- Peper
Een lekkere, snelle salade op tafel zetten? Maak deze heerlijke tomatensalade met komkommer en feta. Hoe je dat doet? Snijd de rode ui in halve ringen en de komkommer in blokjes. Vervolgens snijd je de basilicum grof en de tomaten halveer je. Klaar? Dan meng je alles in een grote kom met wat azijn en breng je het op smaak met zout en peper. Als laatste verkruimel je de feta over de salade. Nog even omscheppen en dan kan deze overheerlijke salade worden geserveerd. Dat wordt smullen!
2. Fruitsalade
Ingrediënten
- 250 gram aardbeien
- 100 gram blauwe bessen
- 0,8 gram ananas
- 75 gram geitenkaas
- 1 kiwi
- 3 takjes verse munt
- Handje sla
- Handje pecannoten
- Dressing: 2 eetlepels citroensap, 1 eetlepel honing en 2 eetlepels olijfolie
Zijn jouw gasten bij de barbecue meer fan van fruit dan sla? Dan is deze salade perfect. Snijd het fruit in stukken en hak de munt fijn. De dressing maak je eenvoudig door het citroensap te mengen met de olijfolie en honing. Doe alles inclusief de dressing in een grote kom. Als laatste schep je de sla er door. Je maakt het af met wat geitenkaas, pecannoten en een paar takjes munt. Genieten!
3. Kruidige komkommersalade met appel
Ingrediënten
- 5 gram dille fijn gehakt
- 1 groene appel
- 1 komkommer
- 1 rode ui
- 1 eetlepel water
- 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
- 3 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 teen knoflook geperst
- Limoen
- Peper
- Zout
Deze salade is heerlijk fris, kruidig en gemakkelijk te maken. Halveer de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in halve maantjes. Vervolgens snijd je de ui in halve ringen en de groene appel in blokjes. De dressing maak je eenvoudig door de Griekse yoghurt te mengen met één eetlepel water, het sap van een halve limoen, de gehakte dille en de geperste knoflook. De salade breng je op smaak met wat peper en zout. Doe alle gesneden ingrediënten in een grote kom, meng de dressing er doorheen en voeg als laatste de pijnboompitten toe. YUM!
4. Caprese met perzik
Ingrediënten
- 6 muntblaadjes
- 8 basilicumblaadjes
- 2 perziken
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 3 eetlepels extra vergine olijfolie
- Handje cherry tomaatjes
- Halve bol buffel mozzarella
- Eventueel gemengde sla
- Zout
- Peper
Zijn jouw gasten echte fans van perzik? Dan is deze salade echt iets voor hen. Als eerste halveer je de perziken en verwijder je de pitten (eventueel haal je de schil eraf). Snijd de perziken in partjes, halveer de tomaatjes, scheur de mozzarella in stukken en snijd de basilicum en munt grof. Vervolgens maak je de dressing door de witte wijnazijn met olijfolie te mengen en op smaak te brengen met peper en zout. Meng alle gesneden ingrediënten in een kom. Schenk de dressing over de salade en roer deze even goed door. Eventueel kun je er nog gemengde sla toevoegen, maar de salade is zonder gemengde sla ook al heerlijk! Eetsmakelijk.
Lees ook: Koffie met tonic wordt het drankje van deze zomer