Recept: Garnalen op de barbecue

Bij een lekker zomers temperatuurtje, hoort natuurlijk een goede barbecue. Alleen kennen we die good old hamburgers nu wel. Tijd voor wat variatie. Wat dacht je van deze gegrilde garnalen?

Wat heb je nodig?
Dit recept is afkomstig van Kookse.tv. Voor meer lekkere recepten kijk op de website van Kookse.tv.
Garnalen met knoflook- of cocktailsaus: met deze vissoort kun je alle kanten op. Wat ook heel lekker is, zijn gegrilde garnalen. Gepeld, ongepeld of gemarineerd, het is jouw barbecuefeestje!

Wat heb je nodig?
- 500 gr. tijgergarnalen gepeld of 600 gr. ongepeld
- houten stokjes
- 1 theel. nootmuskaat
- 1 ½ theel. kaneel
- 1 theel. piment
- snufje cayennepeper
- snufje zeezout
- ½ eetl. gedroogde tijmblaadjes
- 1 eetl. lichte bruine basterdsuiker
- sap van ½ limoen
- 4 eetl. olijfolie
- Week de houten stokjes 30 minuten in koud water.
- Mix voor de marinade alle ingrediënten hierboven door elkaar.
- Leg de ongepelde garnalen 10 minuten in de marinade.
- Controleer of het darmkanaaltje uit de gepelde garnalen is verwijderd.
-
Rijg 4 garnalen aan een stokje, kwast de ongepelde garnalen licht in. Leg ze op de hete barbecue en bak ze aan elke kant 2 minuten.
Dit recept is afkomstig van Kookse.tv. Voor meer lekkere recepten kijk op de website van Kookse.tv.