Deze heerlijke stroopwafel pancakes moet je uitproberen
Pannenkoeken zijn van zichzelf al heel lekker, maar deze stroopwafel pancakes overtreft alles! Wie wil nou niet de crunchy bite van dit goddelijke recept proeven?
Lees ook: Twentse traditie: wat zijn kniepertjes en hoe maak je ze?
Stroopwafel pancakes
De stroopwafel maakt het nog iéts Hollandser en knapperig! Zodra je klaar bent met dit recept, zul je het gauw nog een keer willen bakken.
Wat heb je nodig?
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- 100 ml melk
- 1 ei
- Snufje zout
- 1 eetlepel suiker
- 1 stroopwafel of 5 mini stroopwafels
- Boter
De topping
- Slagroom
- Karamelsaus of stroop
- Mini stroopwafels
- Mixer
Aan de slag
- Maak een stevige mix: klop met de mixer de melk, ei, zout, suiker en bakmeel door elkaar. Je kunt de stroopwafels kruimelen of in kleine stukjes snijden. Dit meng je dan door het beslag.
- Zet alvast een koekenpan op het vuur en voeg een beetje boter toe. Vervolgens zet je het vuur op middelhoog en kun je het beslag toevoegen in kleine hoopjes.
- Zodra de onderkant goudbruin is en belletjes heeft, kun je het omdraaien. Dit bak je ook weer lichtbruin.
De final step
Yes! De pannenkoeken zijn klaar. Nu kun je de slagroom, stroop én stroopwafels als dressing toevoegen. Eten maar!
Lees ook: Deze TikTok-hack wil je proberen: pannenkoekcake bakken in een rijstkoker