Ben je de BOB? 4 x alcoholvrije kerstcocktails
Kerst is net zoals ieder jaar een speciale gelegenheid. We zijn omringd met mooie en fijne mensen en proosten daar ook graag op. Wanneer je geen zin hebt in een kerstcocktail met alcohol, de BOB of zwanger bent, zijn daar gelukkig alcoholvrije kerstcocktails. Van deze 4 heerlijke recepten zul je zeker genieten.
Lees ook: Zo voorkom je diefstal tijdens de feestdagen
Shop hier de leukste cocktailglazen voor jouw kerstcocktail:
1. Kerstcocktail met granaatappelsap
Dit heb je nodig (voor 4 cocktails):
- 2 eetlepels gembersiroop
- 200 milliliter sinaasappelsap
- 200 milliliter granaatappelsap
- 2 eetlepels granaatappelpitjes
- 120 milliliter tonic
- 2 eetlepels blauwe bessen (of ander fruit)
- 5 takjes verse munt
- 1 handje cranberries
- IJsblokjes
Dit moet je doen:
- Let op: begin een dag van tevoren met het maken van de ijsblokjes. Pak een ijsblokjesvorm en giet hier wat water in. Voeg aan elk ijsblokje wat granaatappelpitjes, een blaadje munt en wat cranberries toe. Laat dit voor ongeveer 1 dag in de vriezer invriezen.
- De volgende dag is het tijd voor de cocktail: meng het granaat- en sinaasappelsap door elkaar in een aparte kom en vul de cocktailglazen met de ijsblokjes. Giet in elk glas een halve eetlepel gembersiroop voor de spice. Schenk hier vervolgens het granaat- en sinaasappelsap mengsel overheen. Vul dit aan met een beetje tonic voor wat bubbels. Pak een satéprikkertje - of een ander mooi prikkertje - en rijg de cranberries hieraan. Garneer de kerstcocktail met een blaadje munt en eventueel nog wat overgebleven fruit. Merry Christmas!
2. Ginger Ale Kerstcocktail
Dit heb je nodig (voor 1 cocktail):
- IJsblokjes
- 50 milliliter Seedlip Spice 94
- 200 milliliter Ginger Ale
- Grapefruit of sinaasappel
Dit moet je doen:
- Pak een cocktailglas en vul deze met ijsblokjes. Schenk hier vervolgens de Seedlip Spice 94 overheen. Voeg dan de Ginger Ale toe. Garneer de cocktail tot slot met de schil van een grapefruit, sinaasappel of ander fruit. Ook lekker: knijp nog wat sap uit het fruit voor die lekkere touch.
3. Hot & Spiced Festive
Dit heb je nodig (voor 1 cocktail):
- Een magnetronbestendig glas of beker
- Teisseire Zwarte Bes & Cranberry
- 120 ml Cranberry sap
- 1 kaneelstokje
- 3 kruidnagels
- 1 schijfje citroen
Dit moet je doen:
- Pak een cocktailglas en voeg hier 20 milliliter Teisseire Zwarte Bes & Cranberry aan toe. Top dit af met de cranberry sap. Voor wat extra smaak: voeg het kaneelstokje, de kruidnagels en het schijfje citroen hieraan toe. Verwarm de cocktail tot slot voor 30 seconden in de magnetron. Yum!
4. Mocktail met Pruimen & Basilicum
Dit heb je nodig (voor 4 cocktails):
- 1 handje basilicum
- 1 kleine komkommer
- 1 zure appel
- 150 milliliter (witte) druivensap
- 3 pruimen
- IJsblokjes
- 500 milliliter appelsap
Dit moet je doen:
- Was de basilicumblaadjes en schud deze droog. Je kunt er voor kiezen om alle ingrediënten van de cocktail toe te voegen aan een grote karaf, of ze te verdelen in de 4 cocktailglazen. Indien je ze verdeelt over de glazen: verdeel wat basilicumblaadjes over de glazen - we raden 2/3 aan - en houd wat over voor de garnering. Was de kleine komkommer en snijd deze in dunne plakjes. Voeg 2 komkommer plakjes toe aan elk glas.
- Was de pruimen en snijd deze doormidden. Verwijder de steen en snijd de pruimen vervolgens in kleine partjes. Was en snijd de appel in fijne schijfjes. Voeg ook hier wat van toe aan de glazen. Vul de glazen aan met het druivensap en het appelsap. Zet de glazen voor ongeveer een uurtje in de koelkast om de smaak te ontwikkelen.
- Garneer de glazen met nog wat verse basilicum.
- Voor de karaf: Voeg alle ingrediënten die je zou verdelen over de glazen toe aan een karaf en zet deze voor een uurtje in de koelkast. Schenk wanneer klaar alles in de cocktailglazen en garneer met de basilicum.
Lees ook: Zin in wat anders dan wijn? Dit zijn de lekkerste kerstcocktails