Deze heerlijke vegan gingerbread koekjes moet je proberen

Eten door Daniëlle

Gingerbread koekjes zijn niet alleen ontzettend lekker, maar ook nog eens super easy om te maken. Daarbij staan ze super leuk op de eettafel tijdens de feestdagen. Heb jij ontzettend veel zin om iets te bakken maar geen idee wat? Probeer eens deze lekkere vegan gingerbread koekjes.

Lees ook: Zo maak je chocolade kruidnoten met Licor 43

Recept Vegan Gingerbread Koekjes:

Dit heb je nodig (voor 30 koekjes):

  • 150 gram harde kokosolie
  • 100 gram rietsuiker
  • 1 banaan
  • 1/2 vanille extract
  • 130 gram kokosbloem
  • 130 gram glutenvrij bloem
  • 1 1/2 eetlepel geraspte gember
  • 1/5 eetlepel kaneel
  • 1/2 eetlepel arrow root
  • 1 1/5 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • 120 milliliter plantaardige melk (haver-, soya-, kokos- of amandelmelk)

Voor het glazuur:

  • 100 gram poedersuiker
  • 1 eetlepel plantaardige melk

Dit moet je doen:

  1. Mix de kokosolie met beide suikers en de gember tot een mengsel met een staafmixer of blender. Voeg vervolgens alle droge ingrediënten (voor de koekjes) uit het lijstje toe in een kom en meng dit goed door elkaar. Zeef ze voor de zekerheid zodat er geen grote klonten overblijven. Voeg het mengsel met droge ingrediënten toe aan de kokosolie mix en meng dit goed door elkaar. 
  2. Voeg vervolgens de banaan en de plantaardige melk toe aan het mengsel. Voeg de plantaardige melk langzaam en voorzichtig toe, anders wordt het al snel een slap mengsel, terwijl het stevig moet zijn. 
  3. Laat het deeg 10 minuten rusten in de koelkast en verwarm de oven alvast voor op 180 graden. Pak een deegroller en strooi hier en over het aanrecht wat bloem zodat je de koekjes straks goed uit kunt rollen. Pak het deeg na 10 minuten uit de koelkast en rol het uit tot het ongeveer 0,5 centimeter dik is. Snijd het deeg uit tot vormpjes. Je kunt dit doen met koekjesvormpjes maar ook met bijvoorbeeld een keukenmesje.
  4. Pak een bakplaat en bedek deze met bakpapier. Leg hier de koekjes op en leg ze nog even voor 10 minuten in de koelkast. Zo zakken de koekjes straks in de oven niet in en behouden ze hun mooie vorm. Bak de koekjes vervolgens voor 10 minuten in de oven tot ze goudbruin en mooi gebakken zijn. Laat ze even afkoelen.
  5. Maak ondertussen de glazuur. Meng de poedersuiker en eetlepel plantaardige melk door elkaar tot een mooie glazuur. Versier de koekjes naar keuze met het glazuur en je bent klaar. Eetsmakelijk!

Lees ook: Dit recept voor carrot cake pannenkoeken wil je dit weekend proberen!

Bron: Christmaholic.nl