Vier Hummus Dag met het lekkerste hummus recept

Eten door Laura

Geen dag is compleet zonder hummus. Verrukkelijk op een cracker, sneetje brood, rijstwafel of als dip met groente. Op 13 mei wordt Hummus dag gevierd: een mooi excuus om zelf de keuken in de duiken, want de lekkerste hummus maak je helemaal zelf. 

hummus neni

Lees ook: De koffietrend van 2020: Dalgona koffie

In je hum met hummus 

Hummus is heerlijk als spread op wraps, een cracker tijdens het ontbijt of als dip te gebruiken in combinatie met bijvoorbeeld komkommer reepjes of wortel. Eigenlijk kun je hummus op elk moment van de dag wel eten. Dit smeersel maak je gemakkelijk zelf en de variaties zijn eindeloos. Het basisrecept hebben wij van restaurant NENI gekregen en geloof ons, niets is beter dan de hummus van NENI.

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 400 gram afgekoelde gekookte kikkererwten
  • 100 gram tahina
  • 40 ml ijswater
  • 5 gram zout
  • 15 gram citroensap

Bereidingswijze: 

  1. Doe eerst het ijswater en citroensap in de blender en voeg daarna de rest van de ingrediënten toe;
  2. Mix alles tot een glad geheel. Tip: hoe langer je alles mixt, des te romiger de hummus wordt;
  3. En voilà, zelfgemaakte hummus!

Voeg voor de verandering eens wat chilivlokken toe voor extra pit, gekookte bieten voor een roze, zoetere variant of een paar tenen geroosterde knoflook. Op deze manier kun je deze dip elke keer weer geheel naar eigen hand zetten.

via GIPHY

Lees ook: Zo krijg je meer energie zonder koffie te drinken

Bron en beeld: NENI