Weekend tip: dit is hét recept voor (vegan) bosbessen-bananenbrood
Recepten voor bananenbrood zijn er genoeg, maar deze variant met bosbessen is wel heel bijzonder. Bovendien is deze lekkernij helemaal vegan en niet eens moeilijk om te maken. Hier ga je punten mee scoren komend weekend! Lees je mee naar de bereidswijze?
Dit is hét recept voor (vegan) bosbessen-bananenbrood
Bananenbrood is niet alleen goddelijk, het zit ook bomvol vezels en mineralen. En het mooie is: iederéén kan een bananenbrood bakken. Let er wel op dat je niet té overrijpe bananen pakt, want dan wordt het geheel te plakkerig. Te harde bananen zijn uiteraard ook geen goed idee: it's all about the balance. Enfin, we gaan door met het recept voor vegan bosbessen-bananenbrood!
Dus toch! We hebben écht altijd plek voor een toetje
Ingrediënten voor vegan bosbessen-bananenbrood
Voor 1 bananenbrood
- Blue Band (om in te vetten)
- 2 el gemalen lijnzaad
- 6 el water
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 100 g bruine basterdsuiker
- 25 g rietsuiker
- 2 tl kaneel
- 1 tl bakpoeder
- ½ tl baking soda
- ½ tl zout
- 100 g appelmoes
- 75 ml havermelk
- 2 tl vanille-extract
- 3 rijpe bananen
- 175 g bevroren blauwe bessen
Zo maak je de vegan bosbessen-bananenbrood
- Verwarm de oven voor op 175 °C en vet een bakblik in met Blue Band vloeibaar.
- Doe het lijnzaad samen met het water in een schaaltje en laat het minimaal 5 minuten staat zodat er een lijnzaad-ei kan ontstaan.
- Doe het zelfrijzend bakmeel, de bruine basterdsuiker, rietsuiker, kaneel, bakpoeder, baking soda en zout in een kom en roer door elkaar.
- Doe de appelmoes, havermelk, vanille-extract en rijpe bananen in een keukenmachine en meng tot een glad geheel. Voeg de droge ingrediënten uit de kom en het lijnzaad-ei toe aan de keukenmachine en blend tot een glad beslag. Voeg de bevroren bosbessen toe aan het beslag en roer door met een spatel.
- Verdeel het beslag over het bakblik en bak het bananenbrood in de voorverwarmde oven in 45 minuten gaar. Haal het bananenbrood uit de oven en laat het volledig afkoelen voordat je deze aansnijdt.