Vega recept: Taco’s met rode linzen, spinazie en zoete aardappel

Eten door Laura

Deze week is de Nationale Week zonder Vlees en daarom vind je op Ze.nl elke dag een nieuw vegetarisch recept om te ontdekken. Met dit kleurrijke Mexicaanse gerecht wordt jouw Nationale Week Zonder Vlees een eitje! Je vult deze taco’s met alles wat lekker is: rode linzen, spinazie en zoete aardappel. Met dit gerecht van Santa Maria krijg je de hele familie aan tafel. Wil je nog meer genieten? Vergeet dan bij het opdienen de kaasdip niet!

taco

Essentials voor de keuken:

 

Ingrediënten

  • Voor 4 personen
  • 300 g zoete aardappelen
  • 300 g gekookte rode linzen
  • 150 g spinazie
  • 1 el plantaardige olie
  • 1 zakje Santa Maria Taco Seasoning Mix
  • 1 stuk limoen
  • 1 el chipotle paste
  • Toppings & bijgerecht
  • 200 g romeinse sla
  • 30 g verse koriander
  • 200 g kerstomaten
  • 1 verpakking Santa Maria Taco Shells
  • 2 dl zure room
  • 1 zakje Santa Maria Dip Mix Cheese
  • Ingelegde uien
  • 1 stuk rode ui
  • 0.5 dl witte wijnazijn
  • 1 tl suiker
  • 0.5 tl zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm een pan op middelhoog vuur en schil de aardappel in stukjes van 1 x 1.
  2. Voeg de olie en de zoete aardappel toe in de pan. Bak het vervolgens ongeveer 10 tot 15 minuten, tot de stukjes zacht worden.
  3. Maak vervolgens de ingelegde rode ui. Snij de rode ui in plakjes en leg ze vervolgens in een kom. Voeg het zout, suiker en de azijn toe. Roer tot het zout en de suiker grotendeels zijn opgelost. Zet opzij.
  4. Voeg de linzen en de spinazie toe aan de aardappelen in de pan en laat nog 5-10 minuten bakken.
  5. Giet intussen de zure room in een kom en meng met de Cheese dip mix. Zet opzij.
  6. Voeg de Taco seasoning mix en het sap van de limoen toe. Roer goed door elkaar.
  7. Dien op met tacoschelpen, tomaten, sla, Cheese dip, koriander en ingelegde rode ui.
Beeld: Santa Maria