Vegan recept: Vegan curry met zoete aardappel
Deze week is de Nationale Week Zonder Vlees en daarom vind je op Ze.nl elke dag een nieuw vegetarisch recept om te ontdekken. Het recept van vandaag is slechts vegan! Wist je dat je met curry eindeloos kan variëren door verschillende groenten te gebruiken? Een heerlijke kruidige curry met een stevige bite door de pulled oats. Met dit gerecht zal je ontdekken hoe lekker plantaardig eten kan zijn!
Lees ook: Vega recept: Burrito met courgette en zwarte bonen
Essentials voor de keuken:
Ingrediënten
- 1 pak pulled oats
- 1 grote aardappel
- 1⁄2 zoete aardappel
- 1 knoflookteen
- 1 kleine ui
- 1-2 cm verse gember, geschild
- 2 el groene currypasta
- 1 groentebouillonblokje
- 300 ml kokosmelk
- een bosje verse koriander
- chilivlokken
Bereidingswijze
- Snijd de aardappel en zoete aardappel in blokjes en kook deze totdat ze gaar zijn.
- Snijd de knoflook, ui en gember klein. Bak in olie op middelhoog vuur totdat deze goudbruin gekleurd zijn. Voeg de aardappels en pulled oats toe. Bak dit nog enkele minuten mee.
- Voeg de groene currypasta, het groentebouillonblokje, de kokosmelk en chilivlokken naar smaak toe. Laat het geheel een paar minuten sudderen.
- Serveer met jasmijnrijst en garneer met verse koriander en chilivlokken.
Lees ook: Vega recept: Burrito met courgette en zwarte bonen