Drie heerlijke recepten voor een veganistisch kerstdiner
Tijdens de feestdagen worden vaak klassieke gerechten zoals kalkoen, varkensrollade of hertenbiefstuk op tafel gezet. Maar wil je minderen met vlees eten of krijg je een vegan familielid over de vloer en weet je niet hoe je dit in een kerstdiner kunt verwerken zonder met tradities te breken? Laat je dan inspireren door deze drie overheerlijke veganistische gerechten.
1. Vegan Wellington
Het klassieke beef Wellington in een modern jasje, namelijk niet met beef, maar een verganistische vulling. Op haar blog legt de Duitse blogger Bianca Zapatka stap voor stap uit hoe je dit heerlijke kerstgerecht klaarstoomt. En we kunnen je vast verklappen: kind kan de was doen!
Klik hier voor het hele recept.
2. Hartige pompoentaart
In de winter gaat er niets boven lekkere gerechten met pompoen. Deze hartige taart is een feestje om je familie voor te schotelen. Wedden dat opa niet eens door heeft dat het veganistisch is?
3. Geroosterde bloemkool
Dit jaar geen geroosterde kalkoen, maar een geroosterde bloemkool! Huh, hoor ik je denken, is dat lekker? Jazeker dat dat lekker is. En al helemaal met dit overheerlijke recept van Jamie Oliver. Laat de bloemkool in een stoofpan sudderen met talloze heerlijke kruiden en je hebt een perfect alternatief voor de traditionele kerstkalkoen.
Klik hier voor het hele recept.
Lees ook: 4 x de lekkerste recepten met overgebleven kruidnoten