Lifehack: zo wordt een keiharde avocado binnen 10 minuten eetbaar
Avocado-fans kennen de eeuwige struggle. Koop je een paar avocado's, zijn ze zes dagen keihard, een halve dag rijp wanneer je buiten de deur bent en daarna veranderen ze in bruinegroene snot. Daar gáát je perfecte lunchidee. Herken je het probleem? Dan hebben wij een tip voor je waar jij heel blij van gaat worden. Wij kwamen namelijk een trucje tegen waarmee je een harde avocado binnen tien minuten tóch nog op je bammetje kan smeren.
Lees ook: 15 x inspiratie voor avocado op brood
Avocado snel rijp maken
Pak je avocado-steen, wikkel deze in aluminiumfolie en leg 'm in de oven. Zet de oven op 100 graden en laat de avocado ongeveer tien minuten erin zitten. Haal de folie er voorzichtig af en laat de avocado aan de kamertemperatuur afkoelen. Het groene goud is nu klaar om je boterham te sieren.
Hoe werkt dit trucje? Nou, het zit zo... In de vrucht zit etheen. Dat is een gas dat normaal gesproken heel langzaam uitgestoten wordt om de avocado te laten rijpen. Door de aluminiumfolie en de warmte van de oven wordt het rijpingsproces versneld.