6 x de lekkerste recepten voor drankjes zonder alcohol
In verwachting, de bob of gewoon zin in een heerlijk, verfrissend zomerdrankje? Een mocktail is het antwoord. Een cocktail, maar dan zonder alcohol. We hebben 6 lekkere recepten voor je gezocht. Laat die zomer maar komen!
Ananas punch met aardbei en munt
Ingrediënten (voor een grote kan):
350 ml ananassap
170 ml limonade van limoen
700 ml Schweppes
5 takken munt ter garnering
IJsklontjes
Stukjes fruit: watermeloen, ananas, aardbei, limoen, sinaasappel, blauwe bes
Bereiding:
Meng de ananassap, limonade en Schweppes in een grote kan. Voeg ijsklontjes toe naar wens. Snijd fruit in vierkanten en driehoeken. Gooi alle stukken fruit erbij en garneer met takjes munt.
Limoen lavendel mocktail
Ingrediënten:
120 ml water
100 gr suiker
1 el gedroogde lavendel
60 ml verse limoensap
1/4 el Grenadine limonade
Bereiding:
Meng 120 ml water, 100 gram suiker en 1 eetlepel gedroogde lavendel in een pan. Warm op tot het kookt en zet dan gelijk het vuur uit. Laat het mengsel afkoelen in de pan en zeef daarna de stukken lavendel eruit. Meng 60 ml verse limoensap, 1/4 eetlepel Grenadine limonade en de afgekoelde lavendelsiroop in een grote kan. Garneer met een takje lavendel en voilà!
Ombre granaatappel
Ingrediënten (per glas):
120 ml grapefruit juice
1 blikje Sprite of 7Up
2 et suikersiroop
Grenadine limonadesiroop
IJsklontjes
Bereiding
Schenk het grapefruitsap en twee 2 eetlepels suikersiroop in het glas. Vul het glas voorzichtig bijna tot de rand met Sprite of 7Up en voeg een theelepel grenadine siroop toe. Deze zakt naar de bodem en zo ontstaat het ombre-effect. Laat twee ijsklontjes rustig in het glas zakken. Schud of roer niet in het glas, dan gaat het ombre effect verloren.
Virgin Watermeloen Mojito
Ingrediënten (2 glazen):
Gesneden watermeloen
Sap uit 2 limoenen
1,5 tl suiker
Muntblaadjes
IJsklontjes
Ginger Ale
Spuitwater
Bereiding:
Blend de watermeloen, limoensap en 1 theelepel suiker in de blender tot het glad is. Stamp twee muntblaadjes in de onderkant van elk glas en voeg een kwart theelepel suiker toe. Voeg nu de puree uit de blender toe tot de helft van het glas. Voeg ijsklontjes toe en een scheut ginger ale. Vul de rest van het glas op met spuitwater. Roer even door alle ingrediënten te combineren. Garneer met munt en een schijfje watermeloen.
Sparkling Cranberry mocktail
Ingrediënten (voor twee glazen):
1 verpakking bevroren cranberries
240 ml water
200 gram suiker
700 ml sparkling limoen frisdrank
Cranberry siroop
Bereiding Cranberry siroop
Vermaal bevroren cranberries in een blender. Voeg suiker, water en de cranberries in een pan tot de suiker is opgelost. Verwijder van vuur en haal de grove stukken cranberries uit de siroop met een zeef.
Bereiding cocktail:
Vul twee hoge glazen met ijs en zo’n 60 ml bevroren cranberries. Voeg twee eetlepels cranberry siroop aan elk glas. Vul de glazen op met de frisdrank en garneer met een schijfje limoen en extra cranberries.
Komkommer, limoen en vlierbloesem mocktail
Ingrediënten:
250ml Belvoir vlierboesem limonade
1,5 komkommer
600ml bruizend water
Sap uit 4 limoenen
Handvol muntblaadjes
IJsklontjes
Bereiding:
Schil de komkommer. Snijd nu vier lange plakken komkommer. Rol deze op om een komkommerrolletje ter garnering te maken. Snijd nu de rest van de komkommer in grote stukken en stop ze in de blender met 12 muntblaadjes. Zet een zeef over een grote kom en giet het mengsel uit de blender hierin. Gebruik een houten lepel om zoveel mogelijk sap uit het mengsel te drukken. Je houdt ongeveer 250 ml sap over. Meng dit sap met het vlierbloesem siroop en de limoensap in een kan. Giet over in vier longdrink glazen. Vul deze met ijsklontjes en leng aan met bruizend water. Garneer met munt, komkommerrolletje en een rietje.
Lees ook: Dieetproof alcoholische drankjes