Dit voedsel moet je NIET in de koelkast bewaren
Bepaald eten bewaar je eigenlijk altijd in de koelkast. Maar toch kun je dit met bijvoorbeeld avocado's, tomaten en basilicum maar beter niet doen. Waarom dat is, hebben we voor je uitgezocht. Scheelt meteen weer wat ruimte in je koelkast. Voor flessen wijn bijvoorbeeld!
Lees ook: 5 x de lekkerste vega poké bowls
1. Uien
De vochtigheid in de koelkast zorgt ervoor dat je uien sneller zacht worden. Bewaar ze in plaats daarvan op een koele en droge plaats, maar niet dicht bij je aardappels, want die twee gaan niet goed samen.
2. Olijfolie
Als je olijfolie in de koelkast bewaard wordt het uiteindelijk minder vloeibaar en een beetje boter-achter. Niet wat je wilt!
3. Basilicum
Je kunt basilicum het beste met de steeltjes in een kopje water zetten, want leg je het bosje in de koelkast dan zal het alle geuren om zich heen opnemen.
4. Honing
Dit zoete goedje blijft echt voor altijd goed door de hoeveelheid suikers, dus op kamertemperatuur bewaren kan prima.
5. Brood
De koelkast zorgt ervoor dat je brood heel snel droog wordt. Dus bewaar het in je vriezer of gewoon op kamertemperatuur.
6. Avocado
Wil je dat je avocado zo snel mogelijk rijp wordt? Leg hem dan absoluut niet in de koelkast. Maar is-ie al rijp en wil je hem nog even bewaren, leg hem dan vooral wél in de koelkast.
7. Aardappels
Net als bij uien doet de koelkast niet veel goeds voor je aardappels. Ze worden sneller droog, korrelig en zelfs een beetje zoet.
8. Tomaten
Je tomaatjes verliezen al hun smaak als je ze in de koelkast legt, want de kou stopt het rijpingsproces.
Lees ook: YUM! Ben & Jerry’s komt met een nieuwe vegan smaak