Kaneelwafels

Eten door Vrouwen redactie

Eindelijk is het weer zondag. Een echte zondag zoals het hoort te zijn bestaat tegenwoordig vaak niet meer uit naar de kerk gaan. Tegenwoordig wordt er gechilld. En zo’n chilldag begint natuurlijk lekker laat, met een overheerlijk hapje. Op foodblog ahensnest.com kwamen ze op het geweldige idee om opgerold kaneeldeeg in een wafelijzer te bereiden. Ze gebruikten speciaal deeg voor deze rollen. Maar wij doen het op onze manier: met (oud) brood. Wil je toch liever deeg gebruiken, dan kun je ook kant-en-klaar croissantdeeg gebruiken.



Snijd de korstjes van het brood. Rol het brood plat met een deegroller. Bevochtig het brood met een beetje water of smeer het in met boter en strooi er dan kaneel en suiker overheen. Rol de boterham strak op tot een sliert met het beleg aan de binnenkant. Rol deze slier weer op tot een soort bolus. Bevochtig de onderkant en de bovenkant en strooi hier ook suiker en kaneel overheen. Meestal passen er vier tegelijk in een wafelijzer. Laat ze 2 tot 3 minuten bakken en eet smakelijk.



Bron