Lasagne Rolletjes

Eten door Vrouwen redactie

Gevarieerd eten is goed voor je lijf. Gerechten variëren (lees: hetzelfde gerecht op verschillende manieren uitvoeren) is goed voor een creatieve geest.

Eigenlijk zijn lasagne rolletjes helemaal niet zo anders dan lasagne die we gewend zijn. Je smeert de gekookte (of verse) lasagnebladen in met een kaasmengsel, breng een laagje tomatensaus aan met alle andere ingrediënten erdoor die je er zelf lekker in vindt (denk aan pesto, olijven, gehakt of paprika). Het is ook lekker om er Parmezaanse kaas en mozzarella op te strooien.

Rol het lasagneblad vervolgens op als een wrap. Herhaal de handeling totdat je genoeg rolletjes hebt (4 per persoon is genoeg om je buik mee rond te eten). Leg de rolletjes met de naad naar beneden in een met tomatensaus ingesmeerde schaal. Dek de rolletjes af met tomatensaus en wat extra kaas voor wat extra smaak. Bedek de schaal en verwarm het ongeveer 20 minuten een de oven op 190 graden en daarna nog eens 10 minuten zonder dat de schaal bedekt is.




Bron