Sticky Toffee Cake
Eén van de lievelingstaarten van de redactie: deze sticky toffee cake. Hoofdredacteur Claartje maakte hem ter ere van haar verjaardag en alle collega's bedelden om het recept. Het geheime ingrediënt: stroop!
Ingrediënten
- 100 gram boter
- 325 gram bloem
- 300 gram basterdsuiker
- zakje vanillesuiker
- fles stroop
- 3 eieren
- 250 dadels
- zakje bakpoeder (8 gram)
- 100 gram noten
Wij gebruikten verschillende soorten noten: cashewnoten, hazelnoten en walnoten. Gebruik een springvorm van 24 cm doorsnee en vet deze in met een beetje boter. Bestuif de vorm daarna met bloem. Verwarm de oven vast voor op 200 graden Celcius.
Bereidingswijze
- Meng eerst de suiker, vanillesuiker en boter. Voeg daarna de eieren toe en mix zeker 4 minuten met de mixer op een hoge stand.
- Pureer de dadels samen met 400 ml kokend heet water met een staafmixer tot een dadelpuree.
- Voeg dan de bloem en het bakpoeder toe aan het boter-suikermengsel, en vervolgens de dadelpuree.
- Roer er tot slot de fijngehakte noten doorheen. Giet het mengsel in de ingevette bakvorm en bak in 50 minuten gaar.
- Laat de cake een uurtje afkoelen en bestrijk daarna de bovenkant met stroop.
Eet smakelijk!