Cupcakes voor Twee
Van cupcakes maak je altijd teveel. Recepten zijn vaak voor grote aantallen, maar wat moet je met 32 cupcakes als je niet hoeft te trakteren? Natuurlijk is het heerlijk om zoveel cake te hebben, maar je loopt vooral veel risico dat je jezelf volpropt.
De oplossing: een recept voor maar twee cupcakes. U roept, wij draaien!
Ingrediënten
3 eetlepels bloem2 eetlepels suiker
1 1/2 theelepel cacaopoeder
1 gram bakpoeder
snufje zout
2 eetlepel koud water
1 eetlepel zonnebloemolie
0,5 gram vanille essence
1 eetlepel chocoladevlokken
chocoladeglazuur (zie onder voor recept)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden. Meng alle droge ingrediënten in een kleine kom. In een andere kom meng je de natte ingrediënten. Wanneer alles goed en egaal gemixt is, voeg je de droge en de natte ingrediënten bij elkaar en meng je ze goed. Verdeel het beslag over de twee cupcakevormpjes en bestrooi het met chocolade vlokken. Bak gedurende 18 minuten in de oven en laat het afkoelen en maak het glazuur.
Voor het glazuur
Nodig:2 eetlepels cacaopoeder
3 eetlepels poedersuiker
1 theelepel melk
snufje zout
Smelt de boter in een kleine kom. Voeg alle overige ingrediënten toe aan de boter en klop het door elkaar. Koel het 10-15 minuten door in de koelkast te zetten. Klop het geheel nogmaals en breng vervolgens op kamertemperatuur. Wanneer de cupcakes genoeg zijn afgekoeld kun je ze versieren met het glazuur.
Tip: begin met het maken van het glazuur zodra de cupcakes in de oven gaan, dan is de timing perfect op elkaar afgestemd.