Chocoladekoekjes met Kokos

Eten door Vrouwen redactie

Yum yum give me some! Chocoladekoekjes zijn altijd een succesnummer, zeker als je er een spannende twist aan geeft. Voeg bijvoorbeeld eens kokos toe.

Ingrediënten:

250 gram boter
250 gram suiker
250 gram bruine suiker
1 zakje vanillesuiker
2 grote eieren
14 gram geschaafde kokos
500 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel zout
500 gram chocolade stukjes


Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de boter, suiker en vanillesuiker. Voeg de twee eieren tijdens het mengen toe. Mix de kokos erdoor. Voeg de bloem, bakpoeder, en het zout door een zeef toe aan het natte mengsel. Meng het droge en gezeefde mengsel door het vloeibare mengsel tot het volledig is opgenomen. Meng de chocoladevlokken door het beslag. Verdeel de mix in kleine dropjes over geheel over de ingevette bakplaat. Let op: het beslag loopt uit en wordt 2x zo breed, dus zorg dat je de koekjes niet te dicht op elkaar ligt. Bak 12-14 minuten of tot de randen bruin worden.







Bron, Afbeeldingen