Tips en Trucjes in de Keuken

Eten door Vrouwen redactie

Maak het jezelf makkelijker. Met deze tips en trucjes wordt je leven een stuk makkelijker, in dit geval op culinair gebied.


1. Hoe je makkelijk eieren pelt? Voeg een theelepel zout toe aan het water waarin je de eieren kookt.


2. Kook veel eieren tegelijk: vul een muffinvorm met eieren in elk gat en zet ze 25 tot 30 minuten in een oven op 160 graden.


3. Hoe je wijn koud blijft zonder dat hij verdunt door ijsblokjes? Door er bevroren druiven in te doen.


4. Je kunt altijd makkelijk bij het achterste flesje in de koelkast, dankzij een ronddraaiend plateau.


5. Maak een pistachenoot open door een schilletje van een lege noot in de opening van de gevulde noot te steken, en deze langzaam dwars te draaien.


6. Doseer hete saus beter door deze in een verstuiver de doen.


7. Zo blijft ijs zacht, zelfs als je het net uit de vriezer haalt: verpak het in een vacuüm gezogen zak.


8. Hoe je brood het best snijdt? Begin niet bij de knapperige korst met snijden, maar draai hem om en snijdt vanaf de onderkant.


9. Geen niet-gepofte maiskorreltjes meer in je bakje popcorn? Open de zak een heel klein stukje na het poffen in de magnetron, zodat alleen de niet-gepofte korrels erdoorheen passen. Schud vervolgens alleen de oneetbare korrels in de prullenbak.


10. Doseer pannenkoeken: doe het beslag in een lege (en goed afgewassen) ketchup fles.

Bron