Zelfgemaakte Chocolademelk
Nu het kouder en kouder wordt, hebben we massaal zin in chocolademelk. Maar houd jij nou niet van die zooi uit een pak, waarvan je niet weet wat erin zit? Dat komt dan goed uit. Wij hebben het recept voor lekkere, zelfgemaakte chocolademelk.
Voor 6-10 glazen heb je nodig:
- 1 liter volle melk
- 200 gram pure suiker (cacaogehalte 70%)
- 2 zakjes vanille suiker
- 50 gram suiker
- snufje kaneel
- eventueel: slagroom
Om te beginnen breek je de chocolade in stukjes en doe je dit in een pan. Hier voeg je meteen 2 deciliter melk bij. Verwarm de pan op matig vuur en voeg de vanillesuiker, suiker en kaneel toe. Verwarm de rest van de melk in een andere pan. Als de chocolade in de ene pan gesmolten is voeg je de warme melk hieraan toe. Serveer de chocolademelk warm en schep er als je wil wat opgeklopte slagroom op.
Spiek vast hoe het moet in het filmpje van Kookse