Prei met Vinaigrette
In Frankrijk vind je dit op bijna elk menu; prei met vinaigrette. Een heel makkelijk en gezonde maaltijd, ideaal als lunch of voorgerecht. Volg het recept van Shortlist-id.
Benodigdheden (voor 2 personen)
- 2 preien
- 1 gekookt ei
- fijngehakte bieslook
- kopje zonnebloemolie
- 1 eetlepel Dijon mosterd
- paar druppeltjes citroen
- zout en peper
Snijd de wortel van de prei af en snijd ook de donkere delen van de bladen eraf tot aan het licht groenere deel. Was de prei grondig en zorg ervoor dat al het zand is verdwenen. Snijd de prei daarna in 3 of 4 stuken en kook deze tot ze zacht zijn.
Verwijder de schil van het ei en prak het tot kleine stukjes met een vork.
Maak hierna de vinaigrette. Start met een eetlepel pittige mosterd in een beker. Voeg geleidelijk een beetje zonnebloemolie toe en roer dit door elkaar tot er een dikke massa ontstaat. Blijf olie toevoegen en roeren tot je alle zonnebloemolie hebt toegevoegd. Voeg hier een flinke scheut citroensap aan toe en ook de zout en peper mogen er nu bij. Voila, je dressing!
Om het gerecht af te maken verdeel je de prei over verschillende borden. Sprenkel hier wat vinaigrette overheen en verdeel het ei en de bieslook erover! Breng eventueel op smaak met extra zout en peper.