Macaron recept

Eten door Vrouwen redactie

Het meest modefähische koekje ter wereld is de macaron. Het recept voor 48 halve macaronkoekjes (24 hele koekjes).

Ingrediënten
2/3 kop amandelmeel?
1 1/2 kop poedersuiker
?3 eiwitten op kamertemperatuur?
5 theelepels suiker?
1 theelepel vanille-extract

Bereiding
Verwarm de oven voor op 280º.
Doe de eiwitten in een vetvrije kom en gebruik een mixer om ze half stijf te slaan. Voeg beetje bij beetje de theelepels suiker toe. Mix het mengsel verder tot er glanzende stijve pieken ontstaan als je de mixer optilt.
Voeg de helft van het amandelmeel toe en 'vouw' het voorzichtig in het eimengsel. Let op dat je het mengsel niet plat roert, waardoor je veel lucht verliest. Voeg zodra de eerste helft amandelmeel is opgenomen de tweede helft toe.
‘Stomp’ het mengsel tot het de consistentie heeft van gesmolten lava.
Schenk het deeg in een spuitzak met een opening van een 2 centimeter. Spuit rondjes van ongeveer 5 cm doorsnee op vellen bakpapier (spuit ze tenminste 5 cm van elkaar).
Sla twee of drie keer met het bakpapier op het aanrecht (hou vast met twee handen), zodat de topjes uitvloeien en kleine cirkels vormen. Laat de macarons 30 minuten drogen.
Plaats de vellen bakpapier in de oven en bak de koekjes 15-18 minuten. Ze zijn klaar als de buitenkant net hard is.

Wacht tot de macarons volledig afgekoeld zijn en vul ze met een vulling naar keuze. De bereide macarons zijn in een vacuüm verpakking een week te bewaren in de koelkast.