Chocolade cocktail
Met Valentijn een speciale cocktail serveren? Verbaas je grote liefde of vrienden met een DIY (Do It Yourself) chocolade cocktail.
Maak eerst de chocoladelikeur, die je vervolgens gebruikt voor een chocolade Martini.
Ingrediënten
Voor de chocoladelikeur:
1/4 kopje ongezoet cacaopoeder
1 kopje koken water
1 kopje fijne suiker
1 kopje koud water
1 kopje vodka
Voor de Martini:
30 ml Vodka
45 ml bovenstaande chocoladelikeur
Slagroom ter garnering
Geschaafde chocola ter garnering
Bereiding
Los het cacaopoeder op in het kokende water in een kom.
Verwarm de suiker en het koude water in een steelpan, roer tot de suiker is opgelost.
Voeg de suikersiroop toe aan de cacaosiroop. Zeef en giet in een pot met deksel. Voeg de vodka toe, dek af en laat een week staan in de koelkast.
Om te serveren, roer goed door en zeef nogmaals.
Vul een cocktail shaker met ijs. Voeg de vodka en chocoladelikeur toe. Schud ferm, zo'n 5 of 6 keer; giet de vloeistof (zonder ijs) in een martini glas.
Garneer met een toetje slagroom en geschaafde chocola.
Recept volgens Creative-Culinary.com.