Deze chocoladepepernotentaart maakt jouw sinterklaasavond nog beter!
Wij zijn blij want de leukste maand van het jaar komt er weer aan! De Sint is weer in Nederland, kinderen door het hele land hebben hun schoentjes gezet en de lootjes voor de suprises zijn ook al getrokken. Iedereen is er dus helemaal klaar voor!
Het draait tijdens Sinterklaasavond natuurlijk niet alleen om cadeautjes, maar ook om heel veel lekkere hapjes en drankjes. Van chocoladeletters tot aan taaitaai en pepernoten. We stoppen ons vol totdat we er misselijk van worden. Gelukkig hebben we hiermee al wel weer een goede voornemen: gezond eten. Dus de maand december genieten we nog van alle lekkernijen. En wat nou als chocolade, pepernoten en speculaas samen komen tot één creatie. Dat klinkt als echte foodporn, right? Met deze chocoladetaart weten we zeker dat jouw heerlijke avondje nog heerlijker wordt!
Wat heb je nodig?
- 200 gram boter (+ extra om in te vetten)
- 200 gram pure chocolade 72%
- 4 eieren
- 150 gram donkere basterdsuiker
- 1 mespunt zout
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 200 gram crunchy speculoospasta
- 200 gram chocoladeglazuur
- 13 speculaasjes
- 150 gram chocoladepepernoten
Hoe bereid je het voor?
… Verwarm de oven voor op 170°C.
… Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter. De rest van de boter laat je in een steelpan smelten.
… Gooi de eieren, basterdsuiker en het zout in één kom en mix dit met een mixer voor ongeveer 5 minuten tot het een schuimachtige structuur krijgt. Vervolgens zeef je het bakmeel erboven en meng het rustig met een spatel.
… Voeg even later het chocoladebotermengsel toe aan de rest en meng ook dit rustig met een spatel.
… Giet het mengsel in de springvorm en laat het voor ongeveer 35 minuten bakken, in het midden van de oven.
… Laat de taart hierna voor minstens twee uur afkoelen en neem dan de taart uit de springvorm. Snijd het voorzichtig overlangs doormidden.
… Bestrijk de onderste helft met de speculoospasta en leg de bovenste helft erop.
… Warm het chocoladeglazuur op en schenk het over de taart. Verdeel het glazuur met een spatel totdat het gelijkmatig is.
… Plak de speculaasjes rondom de zijkant van de taart en bestrooi de bovenkant met de pepernoten.
Van dit recept kunnen ongeveer 12 personen smullen. Wij kunnen niet wachten om deze chocolate heaven uit te proberen!
Ga jij deze overheerlijke taart klaarmaken?
Recept: Albert Heijn