Een heerlijk en gezond sinterklaas-recept
Vol trots loop je de supermarkt uit zonder toe te hebben gegeven aan jouw cravings voor zoetwaren. Maar op het moment dat jij het kantoor binnenloopt en je neus wordt verwelkomd met de geur van speculaas… Kan jij je echt niet meer inhouden!
‘t Heerlijke avondje komt eraan en daar worden we maar al te goed aan herinnerd. Elke supermarkt komt om van de kruidnoten, chocoladeletters en gevulde speculaas. Heel leuk en aardig hoor, al die onweerstaanbare lekkernijen. Vooral nu jij op dieet bent! Die kilo’s die jij er net met heel veel moeite af hebt gekregen zitten er zo weer aan als jij toegeeft aan al dat lekkers. Maar opgeven is geen optie, dus zit jij trouw met een wortel achter je bureau. Maar af en toe mag jij jezelf gewoon verwennen, hoor! Jij bent toch ook lief geweest dit jaar? Wat dacht je van een cake waarbij jij je niet schuldig voelt na het oppeuzelen van een lekkere grote plak? En deze healthy speculaas cake heb jij ook nog eens binnen een handomdraai gebakken! Double pleasure! Lees snel verder voor een heerlijke en gezond sinterklaas-recept
Wat je nodig hebt voor één heerlijke cake
- een heteluchtoven
- een keukenmachine
- een grote kom
- een cakevorm
- bakpapier
- 200 gram speltmeel
- 60 gram honing
- 100 milliliter (magere, soja of amandel) melk
- 100 milliliter kokosolie
- 2 theelepeltjes bakpoeder
- 2 eetlepels speculaaskruiden
- 12 dadels
- een handje hazelnoten
- amandelen voor de garnering
Zo ga je te werk
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de cakevorm met bakpapier.
- Smelt de kokosolie in de magnetron of een pannetje tot het vloeibaar is.
- Maal de dadels fijn in de keukenmachine en voeg alle ingrediënten (behalve de amandelen) aan de dadels toe en meng dit tot er een plakkerig en stevig goedje ontstaat.
- Schep dit mengsel in de cakevorm, druk het goed aan en garneer de amandelen bovenop het goedje.
- Bak de cake ongeveer een uurtje gaar en smullen maar!
Wat is jouw favoriete sinterklaas-snoepgoed?
Lees ook: Sinterklaas vieren met vrienden? Zo pak je dat aan!