Kokoscupcakes met frambozen

Eten door Madelon

Het einde van mijn stage én die van mijn opleiding zijn alweer in zicht... Oftewel: de eindbeoordeling én de beoordeling van mijn scriptie! Afgelopen maand was het tijd voor beiden en in één week kreeg ik te horen dat ik mijn scriptie voldoende had afgesloten én dat ik maar liefst een negen had voor mijn stage! Twee beoordelingen waar ik natuurlijk ongelooflijk blij mee was. En mensen die mij kennen, weten het: als ik blij ben ga ik bakken.

Ik haalde uit een kookboek een basisrecept voor cupcakes en ben er zelf mee aan de haal gegaan. Het resultaat zie je hierboven: kokoscupcakes met frambozen! Namens de hele redactie kan ik denk ik wel zeggen dat ze heerlijk smaakten en dat ze het kokkerellen zeker waard zijn. Laat je het even weten als je ze gemaakt hebt?

Kokoscupcakes met frambozen
(voor ongeveer 20 stuks)


Wat heb je nodig?

  • 275 gram poedersuiker (of gewone suiker, gemalen in een keukenmachine)
  • 175 gram bloem
  • 115 gram gesmolten boter
  • 5 eiwitten
  • Een bakje frambozen (vers of uit de diepvries)
  • 3 eetlepels zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram kokos
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Een scheutje citroensap


Wat moet je doen?
Verwarm de oven voor op ongeveer 180 graden en zet de cupcakevormpjes alvast klaar.

Meng in een grote kom het zelfrijzend bakmeel, 150 gram kokos, het poedersuiker, de bloem en het bakpoeder. Roer daarna eerst de gesmolten boter erdoor, gevolgd door de eiwitten en het citroensap. Meng het tot het een glad mengsel is.

Schep het mengsel in de vormpjes, tot maximaal de helft of tweederde van de vormpjes. De cakejes komen nog naar boven als ze in de oven zitten! Bestrooi ieder cakeje met wat kokos die je over hebt, en leg er één of twee frambozen bovenop. Vind je een hele framboos wat te veel, snijd ze dan in kleine stukjes en roer ze door het beslag heen. Zet de cupcakes daarna in de oven.

Bak de cakejes ongeveer een kwartier totdat ze goudbruin zijn. Haal ze uit de oven en laat ze nog even afkoelen. De cakejes zijn warm of koud te eten, maar let op: bewaar ze maximaal twee dagen in een gesloten koektrommel.


Het resultaat van mijn bakkunsten...!


Tips:

  • Roer kleine stukjes ananas (vers of uit blik) door het beslag om extra exotische cupcakes te krijgen!
  • Ook witte chocolade kan in deze combinatie erg lekker zijn: roer geschaafde witte chocolade door het beslag of maak een witte chocoladefrosting om, als de cupcakes afgekoeld zijn, erop te smeren.


EetZe!