Frisse waldorfsalade

Eten door Redactie Ze.nl

Deze salade is heerlijk om gewoon zo op te eten en kan door de toevoeging van vlees gemakkelijk door het leven als maaltijdsalade. Deze frisse hap heeft alle orginele ingrediënten van de échte waldorfsalade en wordt alleen maar lekkerder door nieuwe toevoegingen. De frisse salade leent zich ook bijvoobeeld een (tuin)feestje.  

Wat heb je nodig?
1 gegrilde kipworst
100 gram grilham
2 bakjes selleriesalade
2 zoetzure appels
80 gram walnoten
2 eetlepels zilveruitjes
2 kleine blikjes ananasblokjes
Een beetje peterselie
Een handje rozijnen
Mayonaise, citroensap, zout en peper

Hoe maak je het klaar?
Heel gemakkelijk! Alles gaat gewoon door elkaar.
Doe de selleriesalade in een schaal. Snijd dan de grilham, de kipworst en de appels in stukjes en doe het eveneens in de schaal. Breek de walnoten in stukjes en gooi deze erbij, plus de zilveruitjes, de rozijnen en de ananasblokjes. Op smaak brengen met de mayonaise (ongeveer 2 eetlepels), de peterselie, de citroensap, een snufje zout en wat peper. Alles door elkaar scheppen, en klaar!

Deze salade is het lekkerst als je het een dagje laat staan in de koelkast. Eet smakelijk!