Lunchsalade met appel en forel

Eten door Redactie Ze.nl

Dit gerecht is een goede vervanging voor de 'gewone' middagsnack. Vergeet het saaie broodje kaas en pak eens een beetje uit. De yoghurt, fruit en de gerookte forel maken dit hapje verantwoord en even iets anders. Dit gerecht is gemakkelijk klaar te maken en lekker gezond.  

Wat heb je nodig? 
(voor 4 personen)
- 2 eetlepels mierikswortel, geraspt
- 1 kleine beker magere yoghurt
- 250 gram gerookte forel
- 125 gram gemengde sla zakje
- 1 eetlepel magere room
- scheutje citroensap
- 2 braeburn appels
- 1 eetlepel magere slasaus
- handjevol waterkers
- 1 theelepel yogonaise
- naar smaak zeezout, peper en peterselie

Hoe maak je het?
Eerst maak je de mieriksworteldressing. Je neemt de geraspte mierikswortel en voegt daar de room, yogonaise, zeezout, peper en peterselie aan toe. Flink kloppen zodat het lekker gemengd is, vind je hem te dik, dan een beetje water toevoegen, yoghurt en scheutje citroensap. Daarna de appels in stukjes snijden en mengen met de slasaus in een kom. 

Hierna maak je de borden van je gasten op. Eerst wat waterkers en sla op het bord garneren, appeltje eroverheen strooien en daarna de gerookte forel in stukken verdelen over het bord. Mieriksworteldressing over de salade heen en wat geknipte bieslook als garnering.

Lekker met een geroosterde boterham!

Dit recept is geschreven door Rachelle Zwart, voedingsdeskundige bij www.valtaf.nl.