Heb je niet zo veel honger, maar wel zin in een smaakvol gerecht? Probeer dit soepje dan eens uit en waan je in Thailand. Makkelijk en snel te maken, gezond en very nice yes yes.
Wat heb je nodig?
(Voor 4 personen)
- 400 gr kipfilet
- 1 eetlepel rode currypaste
- 20 verse champignons
- 2 courgettes
- 2 kipbouillontabletten
- 40 cm citroengras
- stukje gember
- 2 blikken kokosmelk
- 1 rode chilipeper
- 2 limoen
- 2 eetlepels suiker
- vissaus
- olijfolie
- 2 - 3 eetlepels gesneden verse koriander
- 3 lente-uitjes, in ringetjes gesneden
- eventueel dunne rijstmihoen
- If you like: stukjes rode paprika, taugé, paksoi.
Hoe maak je het klaar?
Snijd de kipfilet in stukken; de champignons en courgette in plakjes. Snijd ook de chilipeper (verwijder eerst de zaadjes), het citroengras en de gember in kleine reepjes.
Verhit wat olie in een pan en bak de kipfilets met de eetlepel currypaste bruin. Voeg ook de champignons en courgette toe.
Neem een soeppan en doe hier twee glazen water in. Voeg de kipbouillontabletten toe en laat het water koken. Voeg dan de gember, citroengras, kokosmelk en kipfilets met champignons en courgette toe. Snijd de limoentjes door de helft en knijp ze uit in de soep. Voeg suiker en vissaus toe en laat het even lekker doorpruttelen.
Proef even: vind je de smaak te sterk, voeg dan nog wat water toe! Voeg - als je dat lekker vindt - de mihoen toe en laat dit zo'n drie minuten meekoken.
Strooi vlak voor het serveren wat verse koriander en ringetjes lente-ui over de soep.
EetZe!