Je kunt dit receptje ook goed klaarmaken als je een keer gasten over de vloer krijgt rond lunchtijd. Het is goed voor te bereiden, dus je hoeft niet lang meer in de keuken te staan als je visite is gearriveerd. Ook de keuze van het gerecht is veilig, want wie houdt er nou niet van gesmolten kaas?
Wat heb je nodig?
Voor de sla
- gemengde sla
- 1 paprika
- 1 komkommer
- fetakaas
- pijnboompitjes
- Remia sladressing naturel
Voor de broodjes
- zachte witte bolletjes (ongeveer 3 per persoon)
- champignons
- jonge kaas
- kerriepoeder
- paprikapoeder
Hoe maak je het klaar?
De sla:
Pak de komkommer en snijd deze door de helft met een groot mes. Snijd hem daarna doormidden zodat de binnenkant met de zaadjes open is en schraap met een theelepel de zaadjes eruit. Snijd nu de komkommer in stukjes, de paprika (schoongemaakt, zonder zaadjes) in kleine bokjes en doe ze samen in een bak. Bak nu het halve bakje pijnboompitjes op een laag vuurtje, totdat ze lichtbruin zijn (niet te zwart!). Haal de halve inhoud van het potje fetakaas eruit (indien nodig, uitgelekt) en gooi deze er ook bij. Gooi als laatste de sla erbij en overgiet alles met een beetje de sladressing en meng alles door elkaar!
De broodjes:
Snijd alle broodjes door de helft. Snijd de champignons in dunne schijfjes en leg deze op de broodjes. Doe er vervolgens kerriepoeder op, bedek dit met veel kaas en doe daar weer paprikapoeder overheen. Leg de broodjes in een voorverwarmde oven op 150 graden en laat de kaas gedurende 10-15 minuten goed smelten.
Eet smakelijk!
Met dank aan @Cas_Ferrot