Ramadanrecept: harirasoep
Het vasten wordt gezien als een vorm van zuivering van de ziel en als een bedanking van Allah voor alles wat hij gegeven heeft. Door mee te doen aan de ramadan leren moslims de baas te zijn over begeerten en lusten, gehoorzaam te zijn aan God en tonen ze de verbondenheid met arme en hongerige mensen wereldwijd. Ramadan wordt gezien als de leukste maand van het jaar: een waar feest! Waarom precies deze maand? Volgens de moslims ontving de profeet Mohammed deze maand de eerste van de openbaringen die samen de koran vormden en behaalde hij zijn eerste overwinning op Mekka. Op het moment dat twee orthodoxe moslims de nieuwe maansikkel aan de hemel zien staan, gaat de ramadanmaand van start. Vanaf dat moment mogen alle moslims (behalve zieken, zwangere vrouwen, soldaten in oorlogstijd en jonge kinderen) een maand lang tussen zonsopgang en zonsondergang niet eten, drinken, roken en seks hebben. Zodra de zon is ondergegaan en voordat de zon opkomt wordt er juist weer zeer uitgebreid gegeten. Ook wordt er extra vaak gebeden tijdens deze maand. De ramadan eindigt met het Suikerfeest waarbij uitbundig gefeest en gegeten (natuurlijk zoete gerechten en lekkernijen) wordt. Een gerecht wat veel wordt gegeten tijdens de ramadan is harirasoep. Hier het recept. Harirasoep Voor 4 personen Wat heb je nodig? Hoe maak je het?
Eet smakelijk! Klik hier voor meer ramadanrecepten... Bron: Smulweb.nl |