Deze week een leuk recept, dat je van te voren kunt klaarmaken en laten pruttelen in de oven, zodat je niet te lang in de keuken hoeft te staan. Ideaal voor een gezellig etentje met je ouders, een groep vrienden of je lover (waar je natuurlijk alle aandacht voor nodig hebt)!
Ovenschotel met krieltjes, aubergine, oesterzwammen en salami
Voor 4 personen
800 gram krieltjes met schil
2 aubergines
300 gram oesterzwammen
200 gram salami, in blokjes
1 ui, gesneden
1 teentje knoflook, uitgeperst
3 el olijfolie
Peper en zout
Provençaalse kruiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat een flinke hoeveelheid water koken in de waterkoker.
- Zet een pan op en voeg het kokende water toe. Snijd de krieltjes in halfjes en voeg deze voor een paar minuten toe en laat koken. Als ze bijna gaar zijn, giet je ze af.
- Neem een grote ovenschaal (of twee kleinere) en vul deze met de krieltjes.
- Snijd de aubergines en oesterzwammen en meng ze met de salami, ui, knoflook en de krieltjes.
- Meng dit alles met de olijfolie en de kruiden en vul de ovenschalen.
- Zet de schalen voor ongeveer 20-30 minuten in de oven. Controleer de krieltjes of ze gaar zijn!
Voedingswaarde per persoon: 411 kcal
Tip: Voor de vegetarische versie kun je de salami weglaten en eventueel op het laatste moment nog een paar plakjes mozzarella toevoegen!
Dit artikel is geschreven door Freya Zuidervaart, voedingsdeskundige van www.valtaf.nl.